• לאן: עין יהודה, או בשמו המוכר עין הנצי"ב, הוא מקום מושלם לבילוי: מי המעיין צלולים ונראים כאילו נצבעו בצבע טורקיז עז. אפשר לשחות לאורך הבריכה הגדולה או לנוח על המזרנים שצפים במים. מכיוון שהמקום נמצא בתוך שטח של קיבוץ ראוי לשמור על השקט.
• איך מגיעים: מגיעים לצומת הנצי"ב בכביש 90 ופונים מזרחה לכיוון עין הנצי"ב וטירת צבי. לאחר כ־750 מטר מגיעים אל הפנייה ימינה לקיבוץ עין הנצי"ב. פונים שמאלה לדרך עפר וחונים ברחבת העפר שלצידה.
• מה כותבים בווייז: צומת הנצי"ב.
• מסלול ההליכה: ממקום החנייה חוצים בזהירות את הכביש, עוברים את שער הכניסה בהסכמת השומר והולכים בכביש המרכזי של הקיבוץ. חולפים על פני פנייה ראשונה שמאלה ואחרי כ־120 מטר פונים שמאלה בפנייה הבאה. יורדים בכביש הצר, ובמהרה פונים שוב שמאלה ויורדים בסדרת מדרגות צמודות לגדר. נכנסים בשער שנמצא משמאל, ומגיעים אל המעיין.
• אופי ההליכה: הליכה מישורית בכביש, ירידה במדרגות והליכה בשביל צר וקצר • אורך המסלול: כ־500 מטר, כ־10 דקות • כניסה: ללא תשלום, באמצע השבוע בלבד ובשעות היום.
• למידע מפורט על המסלול: סדרת ספרי הטיולים "365 מעיינות, מעיין לכל יום" ואתר ואפליקציית מסלולים > להתאהב בארץ מחדש www.maslulim-israel.co.il