רופא פתח אמש (ו') בירי בתוך בית החולים "לבנון" שברובע הברונקס בעיר ניו יורק שבארצות הברית, הרג רופאה אחת ופצע שישה בני אדם נוספים, חמישה מהם באורח קשה, לפני שהתאבד. כך נמסר מגורמי אכיפת החוק המקומיים.
החשוד זוהה כד"ר הנרי בלו, שעבד בעבר כרופא משפחה בבית החולים. גורמי משטרה מסרו כי נראה שסיבת התקרית קשורה למקום עבודתו, וכי הוא נאלץ להתפטר מבית החולים בשנת 2015, לאחר שהוגשו נגדו תלונות על הטרדה מינית.
בנוסף, היה לרופא עבר פלילי של הטרדה מינית. המשטרה מסרה כי בלו נעצר ב-2004 בחשד למעשה מגונה, לאחר שאישה התלוננה כי הוא תפס אותה, ואחר כך הניף אותה באוויר ונשא אותה תוך כדי שהוא אומר: "את באה איתי". הוא גם נעצר בשנת 2009 בגין מעקב בלתי חוקי לאחר ששתי נשים התלוננו שהוא ניסה להציץ מתחת לחצאיותיהן באמצעות מראה.
הרופא היורה, שלבש חלוק מעבדה רפואי בצבע לבן, החל לעבור בסביבות השעה 14:50 (שעון מקומי) בין הקומות ה-16 וה-17 בבית החולים "לבנון" שברובע הברונקס בעיר, וככל הנראה ניסה להצית את עצמו בשלב מסוים. ההערכה הוא שהרופא החביא את הרובה שבו השתמש, מסוג AR-15, מתחת לחלוק.
שוטרים שפשטו על הבניין מצאו לאחר חיפושים את גופתו בקומה ה-16, שעליה פצע שנגרם מירי עצמי. גופתה של הרופאה שנורתה למוות נמצאה ליד גופתו.
מפקד המשטרה המקומי, ג'יימס א'וניל, מסר כי אחד מהרופאים שנפצעו באורח קשה סובל מפצע ירי ברגלו. "רופא אחד מת ויש עוד כמה שנלחמים על חייהם כעת", אמר ראש עיריית נו יורק, ביל דה בלאזיו. הוא אפיין את האירוע כ"תקרית בודדת" שככל הנראה "קשורה למקום העבודה".