יש משהו מפתה במיוחד בפירות יער, אולי בגלל נדירותם היחסית במחוזותינו ומחיריהם מרקיעי השחקים. ולכן, בכל פעם שאני נודדת מכאן למחוזות אירופיים צפוניים וצוננים יותר, אני לא מחמיצה ביקור בסופר השכונתי כדי להצטייד בסלסלה מלאה פטל טרי, או אוכמניות שחורות או תותי בר. רק שם אני יכולה לנשנש מהם בלי חשבון, אפילו כשהתענוג מסתיים בשיניים ושפתיים שחורות (מפטל שחור או אוכמניות).
בארץ אני מעדיפה להתעלם מהמארזים הקטנים להחריד והיקרים להפחיד המוצעים כאן במקררי הירקות והפירות. אני מסתדרת לא רע גם בלי פטל טרי, ומסתפקת בדובדבנים טריים בעונתם ובתותי הגינה הנהדרים שגדלים אצלנו דווקא בחורף. בשל המחיר הכבד, לא עלה על דעתי מעולם להשתמש בפירות האלה בבישול, עד שגיליתי לפני כמה שנים את הפירות המוקפאים בחבילות מיובאות מחו"ל, שהצטרפו אליהם לאחרונה גם פירות מוקפאים מקומיים.
כבר מזמן גיליתי שכל ניסיון להפשיר את פירות היער ולהשתמש בהם כמו בפרי טרי - נידון מראש לאכזבה: הם מפרישים חלק ניכר מהעסיס שלהם, מאבדים ממרקמם המוצק ונראים לא ממש במיטבם (למעט, אולי, אוכמניות). אבל הם מצוינים להכנת קינוחים ורטבים, ומתנהגים יופי כשמרסקים אותם למחיות או לשייקים.
הקלפוטי הוא אחד מהקינוחים האפויים הכי פשוטים שאני מכירה. במסורת הצרפתית שאליה הוא משתייך מכינים אותו בעיקר עם דובדבנים טריים, אבל למעשה, כמעט כל פרי יכול ליהנות מתערובת החביצה שמשמשת לאיחוד החומרים.
שקית אחת של פירות יער קפואים ושתי דקות של הכנה - הניבו אחרי חצי שעה של אפייה יופי של קינוח, ששימש גם ליווי נהדר לקפה במקום עוגה.
אפשר להשתמש בתערובת פירות יער או בכל פרי לחוד וגם בפירות אחרים, חתוכים לחתיכות קטנות. נסו גם לחלק את התערובת בין תבניות אישיות קטנות, להגשה חגיגית ונוחה.
המרכיבים:
300 גר' פירות יער, טריים או מוקפאים
1 ביצה
2 חלמונים
1/2 כוס סוכר
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
1/3 כוס קמח תופח
אבקת סוכראופן ההכנה: