אודי RS4 חדשה - בישראל באמצע 2018

אודי חושפת סטיישן ספורטיבית מעודכנת, עם תא מטען שימושי וביצועים מעולם מכוניות העל. תנחת בישראל באמצע השנה הבאה

ניר בן זקן פורסם: 12.09.17, 15:04

אודי חושפת בתערוכת פרנקפורט RS4 חדשה, דור רביעי לאחת ממכוניות הסטיישן המהירות בעולם. מצ'מפיון היבואנית נמסר כי היא תנחת בישראל באמצע 2018.

 

אודי RS4 (קרדיט: אודי)

 

בגרסה הנוכחית נוטשת אודי את מנוע ה-V8 של ה-RS4 הקודמת, ומעדיפה על פניו V6 בנפח 2.9 שבסיוע צמד מגדשי טורבו שומר על תפוקה זהה של 450 כ"ס. עיקר השיפור הוא בזמינות הכוח עם 61.2 קג"מ ב-1,900 סל"ד, שיפור אדיר של 17.3 קג"מ לעומת המנוע הוותיק יותר שהצליח לספק את המיטב רק ב-4,000 סל"ד. בנוסף וכצפוי, צריכת הדלק ופליטת המזהמים נמוכות ב-17%, כך אודי. המנוע משודך לתיבת שמונה הילוכים אוטומטית (שבעה הילוכים כפולת-מצמד בעבר) והנעה כפולה-קבועה.

 

 

ה-RS4 מתבססת על פלטפורמת MLB של ה-A4 הנוכחית, אשר מסייעת לה לחסוך כ-80 ק"ג ממשקלה. הפחתת המשקל ותוספת הכוח מאפשרות זינוק ל-100 קמ"ש תוך 4.1 שניות, קיצוץ של 0.6 שניות בדרך ל-250 קמ"ש מוגבלים אלקטרונית או 280 קמ"ש לאחר הסרתה.

 

שינויים נוספים: מיתלים קשיחים מנמיכים את המרכב ב-0.7 ס"מ, יש בתי גלגלים מודגשים ורחבים ב-3 ס"מ לעומת גרסה הסטיישן הרגילה, על-מנת להכיל צמיגים רחבים ודביקים (275/30R20). יש גם כונסי ומסיטי אוויר מלפנים ומאחור וצמד מפלטים אובליים - סימן ההיכר של משפחת RS. כאופציה יוצעו בלמי קרבון ודיפרנציאל אחורי אלקטרוני עם הכוונת מומנט.