המתחרה הגדול: גלקסי 8 Note של סמסונג

None

ישראל וולמן עודכן: 15.09.17, 00:15

את הסמארטפון הזה - בינתיים הטוב מסוגו בעולם - לא תשיגו עדיין בישראל. הוא יושק כאן בעוד פחות משבועיים, שלושה ימים לפני דגמי האייפון 8 החדשים, אבל יריבו האמיתי, אייפון X, יושק רק בנובמבר. שני המכשירים הללו, יקרים להחריד, הם המקסימום שיודעת להציע כיום ממלכת הסלולר.

 

בשביל שונאי אפל, ה־Note 8 הוא ההוכחה לכך שאייפון X לא מחדש דבר. מכשיר ענק, צר וארוך, עם צג 6.3 אינץ' מפואר, שמרגיש קטן יותר בגלל האין־שוליים מצדיו. בדיוק כמו באחיו הצעיר, גלקסי S8. זהו צג Amoled, ברזולוציה חלומית, שלפי מדדים אובייקטיביים הוא המשובח בתבל. לא רק בחדות, בבהירות, בניגודיות, בעומק הצבעים; גם במרחב הפנטסטי שהוא מציע לצפייה, לקריאה, לכתיבה, לאיור וגם לעבודה על שתי אפליקציות בעת ובעונה אחת. כלומר, אפשר לצפות בווידיאו ובמקביל לכתוב הודעה לחברים או לחייג בטלפון.

 

הסמל המסחרי של סדרת Note, העט הנשלף בקליק (S pen), עבר כאן מקצה שיפורים מרשים. יש לו רגישות משופרת בלחיצה על הצג, וניתן לכתוב בו הערות בכתב יד, אפילו במכשיר סגור ועל מסך רטוב. העט גם מאפשר - כמה פשוט - חתימה אמיתית על מסמכים בסמארטפון.

 

שליפת העט ממחילתו הקבועה מזניקה תפריט אייקונים מעגלי. זה מציע, בין השאר, אופציות שימושיות כמו "תרגום בריחוף" - השהיית העט קלות מעל המילה ותרגומה המיידי. אפשר גם להשמיע את צליל ההגייה הנכון. עם העט הדקיק תוכלו גם לצייר על המסך, "לחתוך" ממנו רכיב, וגם להגדיר הערה ששורבטה בכתב ולהמירה לטקסט דיגיטלי.

 

ה־Note הוא הסמארטפון הראשון של סמסונג שכולל שתי מצלמות ראשיות (12 מגה־פיקסל). האחת סתם מעולה, עם זווית רחבה, והשנייה עם זום אמיתי. השילוב ביניהן נותן את התשובה לזום בדגמי האייפון: "מיקוד חי" - מיקוד במצולם תוך טשטוש הרקע (גם בווידיאו), מה שמייצר תמונות עם עומק שדה מרהיב. ה־Note מאפשר אפילו להחליט על רמת הטשטוש. בברירת המחדל נשמרות שתי תמונות בקובץ הסופי, כך שלאחר הצילום תוכלו לבחור אם לצפות בתמונה במצב "מיקוד" או בזו של מצב זווית רחבה. ומצלמת הסלפי (8 מגה־פיקסל) זוכה סוף–סוף למיקוד אוטומטי.

 

ה־Note 8 מאפשר אמנם שחרור נעילה מהיר באמצעות זיהוי פנים, אבל בניגוד לזיהוי המאובטח המשוכלל של אפל, כאן מדובר רק בגימיק. אבטחה רצינית הוא מבצע, כמו ב־S8, בסריקת רשתית העין (רק התקרבו למכשיר והורידו משקפי שמש) ובטביעת האצבע, שממוקמת איפושהו מאחור, לך תמשש איפה. אפרופו אבטחה, ה־Note 8 מציע תיקייה מאובטחת, שבה ניתן לשמור כל קובץ מכל סוג, ברמת אבטחה צבאית.

 

על הביצועים מיותר לדבר: אין בעולם הסלולרי עוד חיה כזו. מעבד סנאפדראגון 835 בשילוב זיכרון RAM אדיר של 6 ג'יגה ומעבד גרפי מספקים עוצמה דמיונית. אין גמגום, אין השהיות, אין עומס. יש ביצועים חלקים ומהירים. הדגם הבסיסי מגיע עם 64 ג'יגה נדיבים, ועליהם עוד מוסיפה סמסונג חריץ לכרטיס הרחבה. וכמובן, הוא עמיד למים ולאבק. מלא־מלא.

 

הסוללה - נקודה רגישה כידוע בתולדות ה־Note - היא בת 3,300 מיליאמפר/ שעה בלבד - גבולי לצרכיו של עובד אינטנסיבי. סמסונג יכלה יותר, אבל היא נזהרת שלא להיכוות באש, תרתי משמע. בכל מקרה, היא מציעה למכשיר גם טעינה אלחוטית, על משטח, ללא כבלים.

 

המחיר בארץ טרם פורסם. בארה"ב: 930 דולר. וואו.

 

ציון: 9.7

 

 
פורסם לראשונה 14.09.17, 16:10