את הבקשה לתביעה ייצוגית הגיש צרכן חברת חשמל משה ניזרי ב-2014 באמצעות עוה"ד יצחק יערי וגלעד ברנע. בתביעה שתי טענות מרכזיות - הראשונה - המחיר שחברת החשמל גובה הוא גבוה באופן מופרז ומנוגד לחוק משק החשמל. השנייה, שהשותפויות עוברות לכאורה על חוק ההגבלים העסקיים בכך שהן מנצלות את מעמדן המונופוליסטי לרעה וגובות מחברת החשמל מחיר מופרז על הגז.
משותפות תמר נמסר בתגובה: "החלטת בית המשפט העליון לאפשר דיון בלבד בעצם הבקשה לתובענה ייצוגית כנגד שותפות תמר אינה משנה את ביטחוננו המוחלט בכך שמדובר בבקשת סרק שדינה להידחות על הסף. הטענות המופיעות בבקשה מופרכות מיסודן, אינן עולות בקנה אחד עם העובדות ומנותקות לחלוטין מהפרקטיקות הנהוגות בעולם לקביעת מחירים ועריכת חוזים של גז טבעי.
"אכן סברנו שיש להימנע מקיום הדיון המקדמי בביהמ"ש המחוזי, אך משנתקבלה החלטה פרוצדורלית לקיימו ניגש אליו בביטחון מלא שביהמ"ש יקבל את עמדת היועץ המשפטי לממשלה ועמדתנו וידחה כמתבקש את הבקשה לתובענה כייצוגית. רק בשבוע האחרון הבינו אזרחי ישראל כמה משמעותית תרומת הגז הטבעי להוזלת מחירי החשמל והפחתת רמות זיהום האוויר בישראל".