זו אינה הפעם הראשונה שבה ח"כ גליק עולה להר הבית מאז אסר זאת ראש הממשלה לפני שנתיים בדיוק, אוקטובר 2015. בחודש יולי האחרון, בעקבות לחץ מימין על נתניהו, ולאחר שהמשטרה המליצה להתיר את עליית הח"כים, אפשר ראש הממשלה "פיילוט", שבמסגרתו ביקרה במקום לצד גליק גם ח"כ שולי מועלם (הבית היהודי).
ההיתר הפרטני החריג היום הוא ככל הידוע הראשון שניתן מאז סגירת ההר בפני הח"כים. קדם לו דיון בבג"ץ בשבוע שעבר בעתירה שהגיש גליק נגד האיסור, שממנו הוא יצא ב"תחושת השפלה" (כלשונו), לאחר שהשופטים דוד מינץ וחנן מלצר הציעו לו להתפטר מהכנסת על מנת לעלות להר.
המדינה בתגובתה הודיעה שעד דצמבר יהיה יום נוסף שבו יהיה מותר לח"כים לעלות. גם ח"כים ערבים כן הצליחו מעת לעת לעלות להר בשנתיים הללו על אף שהאיסור חל גם עליהם.
היום בירך גליק את ראש הממשלה על האישור החריג ותיאר אותו "המתנה הטובה ביותר שיכולתי לקבל לרגל חתונת בני".