פסטיבל חג המחזמר בת ים חוזר בפעם החמישית, ויתקיים בין 3-10 בדצמבר, בהיכל התרבות בת ים. השנה יקחו בו חלק שלושה מחזות: סיפורו של גדול משיחי השקר - שבתאי צבי; חקירה בדיונית של המשוררים נתן אלתרמן ואברהם שלונסקי בעקבות מותו המפתיע של חיים נחמן ביאליק; וסוגיית גיוס החרדים לצבא היהודי ברוסיה של המאה ה-16.
הפסטיבל, יוזמה של הבמאי אורי פסטר, החל כבמה למחזות זמר מקוריים בבכורה עולמית, והניב עד היום 17 הפקות מקור, בהן "בילי שוורץ" ו"סירות בודפשט" ו"סוליקא".
"משיח עכשיו" מאת אפרים סידון ויונתן כנען, עוקב אחר סיפורו המטורף של גדול משיחי השקר, שבתאי צבי, תוך מסע אוריינטלי אל טורקיה, מצרים ויוון של המאה ה-17. בהשתתפות הנרי דוד ושחקנים נוספים. בימוי: שירית לי וייס
"טראסק" מאת קובי אושרת ובועז אפלבאום, היא פנטזיה נוסטלגית לתל-אביב של שנות ה-30, במרכזה חקירה דמיונית של המשוררים נתן אלתרמן ואברהם שלונסקי בעקבות מותו המפתיע של חיים נחמן ביאליק. בימוי: רוני ניניו.
"צבא השמיים", מאת ובבימוי אורי פסטר, ללחנים של רוני וייס, הוא סיפור על סוגיית גיוס החרדים לצבא היהודי שמקים בלן בית מרחץ יהודי כנגד הפרעות והפוגרומים ברוסיה של המאה ה-16. בכיכובם של דין מירושניקוב והילה סעדה.
בכל אחד מערבי הפסטיבל, יתקיים מופע "שרים מחזמר" ו"רוקדים מחזמר" - הצדעה למחזות הזמר המיתולוגיים "שני קוני למל", "איי לייק מייק" ו"קזבלן" וליוצרים מנדלי מוכר ספרים, חיים נחמן ביאליק ואפרים סידון.
בערב הפתיחה יוענק לשחקן יעקב בודו פרס מפעל חיים על תפקידיו במחזות הזמר "שני קוני למל" ו"פישקה החיגר".