אכזבה לישראלים באליפות אירופה במירוצי שדה

תנאי הקור הקשים בסלובקיה השפיעו: לונה צ'מטאי סלפטר סיימה במקום ה-50 מבין הנשים, חמשת הגברים בקטגוריית הגיל לא הבריקו. אשטו וורקו היה במקום 64 בתחרות המקבילה לנוער

אבינעם פורת פורסם: 11.12.17, 00:37

לונה צ'מטאי סלפטר (מכבי ת"א) ושישה גברים ישראלים קפאו אתמול (ראשון) בתנאי קור קשים באליפות אירופה במרוצי שדה שנערכה בשמורין, סלובקיה. צ'מטאי, המרתוניסטית האולימפית מריו 2016, סיימה רק במקום ה-50 מבין 78 הנשים שהשתתפו בתחרות. היא עברה 8,160 מ' ב-28:56 דקות.

 

המיקום החלש של צ'מטאי, כמו גם זה של חמשת הגברים שהתחרו במסגרת קטגוריית הגיל עד 23 והנער אשטו וורקו, הוסבר בכך שהתחרות התקיימה בטמפרטורה של 0 מעלות וברוח קרה במיוחד, תנאים שאינם מורגלים בהם בארץ ובאתרי האימון שלהם.

 

צילום: אורן אהרוני
אכזבה. לונה צ'מטאי (צילום: אורן אהרוני)

 

שמואל אבוהיי ממועדון "הסמטה" היה ראשון הישראלים בתחרות עד גיל 23,
גם כן ל-8,160 מ', כאשר דורג אף הוא במקום ה-50 מבין 87 הרצים בזמן של 25:44 ד'.

 

אחרי אבוהיי הגיע חברו למועדון גודאדאו בלאצ'או במקום ה-55 עם 25:52 ד'. בוקיאו מלדה מהפועל עמק חפר סיים במקום ה-66 (26:10 ד'), לפני סמי עבדולג'אבר ("הסמטה"), שדורג 70 (26:25 ד'). גשאו איילה לא סיים את המרוץ.

 

בתחרות הקבוצתית דורגה ישראל במקום ה-14. אשטו וורקו, הנער הכשרוני מ"הסמטה", הסתפק במקום ה-64 באליפות אירופה לנוער, למרחק 6,210 מ', עם זמן של 19:53 ד'.

 

.