עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ
טלפונים ניידים כבר אסורים בתוך כיתות הלימוד בצרפת, והחל מהשנה הבאה הם ייאסרו בכל שטח בית הספר, ובעצם תלמידים לא יוכלו להשתמש בהם בזמן הפסקות וארוחת צהריים ובין שיעורים. "בימים אלה הילדים לא משחקים יותר בזמן ההפסקה, הם פשוט מול הסמרטפונים שלהם, ומנקודת מבט חינוכית זו בעיה", אמר שר החינוך הצרפתי.
עם זאת, לפי שעה לא ברור בדיוק איך ייצא לפועל האיסור על טלפונים ניידים בבתי הספר. אחת ההצעות שעלו היא שתלמידים יפקידו את הטלפונים הניידים בתאים מיוחדים שיקים בית הספר, והם יאוחסנו שם במשך כל יום הלימודים. מורים בצרפת הביעו חשש שהם יתבקשו לבצע חיפוש אצל תלמידים כדי לוודא שהם לא מפירים את האיסור החדש.
האיסור על טלפונים ניידים ייושם בבתי ספר יסודיים, המכונים בצרפת "קולג'ים", שבהם לומדים בני 15-11, אבל בתיכונים יתירו אותם לשימוש.
אחד מארגוני ההורים הגדולים בצרפת, Peep, אמר בעבר שהוא סקפטי לגבי סיכויי ההצלחה של האיסור החדש. "אנחנו לא חושבים שזה אפשרי כרגע", אמר ראש הארגון ז'ראר פומייה. "דמיינו 600 בתי ספר יסודיים שבכל אחד 600 תלמידים. האם כולם ישימו את הטלפונים שלהם בתוך קופסה? איך אתם מאחסנים אותם? ואיך תחזירו להם אותם בסוף היום?"
"זה כנראה רעיון טוב כשהילדים בבית הספר, אבל לא יכולים לאסור עליהם להביא את הטלפונים לבית הספר", אמרה סאבין, אם צרפתייה, לעיתון הבריטי "גרדיאן". "הבת שלי הולכת לבית הספר וחוזרת הביתה בעצמה, ובתקופה זו של השנה נעשה חשוך בשעה מוקדמת, אז אני רוצה שהיא תהיה עם הטלפון שלה. זה מרגיע", היא אמרה ותהתה: "במקום איסור, לא היה עדיף להתקין חוסם אותות שידור בבתי הספר?"