הפועל תל אביב נקמה במכבי תל אביב על ההפסד בגביע ושמה קץ לסדרה של שישה דרבים ללא ניצחון. האדומים גברו הערב (ג') 73:77 על הצהובים במחזור ה-11 בליגת העל.
רפי מנקו רשם משחק ענק (17 נקודות ו-6 ריבאונדים), גם אדריאן בנקס, תומר גינת וטיוויין מקי (13 נקודות כ"א) הצטיינו במדי האורחת. מייקל רול קלע 13 לצהובים, נוריס קול 11 ופייר ג'קסון 10.
האדומים פתחו את המשחק בריצת 0:5. ג'קסון רשם נקודות ראשונות, אבל מנקו העלה ל-4:12 ואילץ את נבן ספאחיה לקחת פסק זמן. המארחת הציגה הגנה חלשה מתחת לסל וגם
מחוץ לקשת והאדומים עלו ליתרון 4:19. קול התחיל להיכנס לקצב וצימק ל-10:19. תומר גינת, שעלה מהספסל יחד עם מנקו, עזר לשמור על היתרון הדו ספרתי. שלשה של בנקס קבעה יתרון 19:29 להפועל תל אביב בסיום הרבע הראשון.
זוסמן צלף שלשה מהירה, גינת ענה לו עם שלשה משלו ובהמשך זוסמן וג'קסון היו האחראיים על הנקודות. ג'ונה בולדן עלה במקום ג'ייק כהן וצימק ל-36:31. האדומים נחלשו הגנתית, מה שאיפשר לטיוס לרשום נקודות קלות. לקראת סוף הרבע מקי סחט עבירה שלישית מג'קסון והמחצית הראשונה הסתיימה ביתרון מזערי לזכות שחקניו של דני פרנקו, 37:39.
קול השווה ל-39:39, רול המשיך את המומנטום הצהוב עם 4 נקודות רצופות ומכבי תל אביב עלתה ליתרון 39:43. שחקניו של נבן ספאחיה התחילו לאבד כדורים ולהחטיא, מה שאיפשר ללימונד ומנקו לעלות שוב ליתרון, 43:47. דיברתולומיאו ומשעור התעוררו, דיברתולומיאו צלף שלשה מהפינה והשווה ל-51:51. פראחוסקי שלח את גפני לקו העונשין ובסיום הרבע השלישי הוליכה הפועל תל אביב 51:53.
מייקל רול פתח את הרבע האחרון עם חמש נקודות רצופות, בולדן צלף מהשלוש, נוריס קול דייק בזריקה אחת מהקו ומכבי תל אביב עלתה ליתרון 55:60. הווארד ובנקס צימקו, אבל דאנק של טיוס העלה את מכבי ליתרון 59:62 וסל נוסף של בנקס קבע 61:62 למכבי.
סל ועבירה של מקי ונקודות של לימוד מהקו השוו ל-66:66. שלשה של רפי מנקו קבעה 68:69 לאדומים. הקהל עצר את נשימתו כאשר מייקל רול דייק מהקו וצימק ל-71:70 דקה מסיום המשחק. בולדן צימק בשלשה ל-76:73, אבל בסיום ניצחה הפועל תל אביב 73:77.