משרד המשפטים האמריקני מסר כי לי, בן 53, גדל בארה"ב ושירת בצבא האמריקני עד שהצטרך ל-CIA ב-1994. הוא שירת בכמה תפקידים שונים ומסווגים ברחבי העולם עד שעזב את הסוכנות ב-2007, ולאחר מכן ככל הנראה החל לעבוד בהונג קונג.
לפי מסמכי בית המשפט הפדרלי בניו יורק, משרד המשפטים מסר כי כבר ב-2012, סוכני FBI ערכו חיפוש בסתר בתיקיו של לי, לאחר שקיבלו לכך צווים חתומים על ידי שופט, בעת ששהה במלון בארה"ב במסגרת נסיעת עסקים. הם מצאו אז כי הוא נושא עליו חומרים סודיים שהוא אינו מורשה לשאת. "הסוכנים מצאו שני ספרים קטנים שהכילו פתקים בכתב יד ובהם מידע מסווג, לרבות אבל לא רק שמות אמיתיים ומספרי טלפון של עובדי וסוכני CIA, רשמים ממפגשים שונים וכן רשימה של מיקומי פגישות או מתקנים סודיים", נמסר.
לי הואשם בהחזקה בלתי חוקית של מידע ביטחוני לאומי – עבירה שעונשה עשוי להגיע לכדי 10 שנות מאסר. גורמים בארה"ב לא פירטו מדוע לקח כל כך הרבה זמן להאשים את לי בדברים, וכן לא ציינו אם המידע שהיה לו הודלף למדינות זרות.
המקרה הזה מתפרסם על רקע חשש בקהילה המודיעין האמריקנית כי הממשלה הסינית הצליחה לשבש את פעילותה במדינה האסייתית. ה"ניו יורק טיימס" דיווח בשנה שעברה כי החל מ-2010 ועד סוף 2012, הסינים "הרגו לפחות תריסר" מקורות של ה-CIA בתוך סין וכן שלחו לפחות שישה מוספים למאסר.
חיפוש אחר "חפרפרת" הובילה לאדם אחד – "סוכן לשעבר" שכעת חי באסיה, כך לפי הטיימס. עם זאת לא היה מספיק מידע כדי להביא למעצרו. עוד דווח כי אחרים בסוכנות הביון דווקא האשימו את המצב בעבודה מרושלת ולא ב"חפרפרת".