הביקורת הזאת מתפרסמת ביום שבו מתחילה ההפצה של Oni בארץ. אם קונוקו, הסוכנת בעלת יכולות הלחימה האלוהיות והשיער הסגול אינה נמצאת עדיין בחנות המשחקים האהובה עליכם, אז היא תגיע לשם מחר או מחרתיים. אז נו? מה? המשחק שווה או לא?
שווה. שווה בגלל דבר אחד, שהופך את הבינוניות של הרכיבים האחרים של המשחק לזניחה. והדבר שנותן ל- Oni את הניצוץ בעיניים ואת החשמל באוויר זו מערכת הקרב.
Oni, למשחקי הפעולה העייפים, עמוסי הרובים המשומנים, הוא מה שהסרט "נמר דרקון" לסרטי פעולה הוליוודיים והפירוטכניקה הידועה מראש שלהם. Oni הוא חיית טרף שמסתערת ב- 100 קמ"ש עם טפרים שלופים על כל חיילי הצעצוע המסורבלים, צאצאי Doom, הלבושים בשריון ועשר מכונות יריה. זה לא יעזור להם כהוא זה מול הסופה של אגרופים מעופפים, בעיטות מסובבות והטלות מרסקות אברים, שהיא Oni.
שתי סלטות ובעיטה לצוואר
מזל. מזל שהקרבות ב- Oni כל-כך טובים, כי יש להם הרבה על מה לחפות. לא שיש מרכיב אחד גרוע במשחק, אבל יש בו הרבה בינוניים. הסיפור? עם פוטנציאל, אבל סובל מחוסר פיתוח חמור. הגרפיקה? מלבד האנימציה המעולה, הסביבות התלת-ממדיות צבועות בטקסטורות די פשוטות וחוזרות על עצמן, האפקטים לא יזכו בשום פרסים והדמויות לא מפורטות מי יודע מה. השלבים? יתרונם היחיד הוא בתחושה של מרחב וגודל, גם אנכי וגם אופקי. כל השאר, בקשר למבנה השלבים, סובל מחסכים - החדרים ריקים למדי ומכילים בעיקר את אותם פנלים אלקטרוניים וארונות, המבנה השליט הוא ריבועי וקובייתי בסיסי, ואין גילוי של סוגים חדשים של סביבה עם ההתקדמות.
אבל למי אכפת? בטח לא לי. מי בכלל רוצה להסתכל על הנוף כשאפשר להסתכל על קונוקו הממזרה קופצת על אויב אחד ומורידה אותו לרצפה בסלטה, מורידה אויב שני בבעיטה לצוואר תוך כדי התרוממות ולקינוח מפרקת לסת של אויב שלישי במרפק אחורי? זה כמו לביים בזמן אמת את סרט הקונג-פו האישי שלך, ואני מת על זה.
אגב, מי שחושב שהאויבים פראיירים ועומדים במקום בעוד השחקן וקונוקו מבצעים סידור מחדש של עצמות ומפרקים, טועה בגדול. אינטליגנציית הקרב של האויבים מרשימה, ויש להם מגוון גדול של תנועות המתאים לכל אירוע. למשל, קונוקו עומדת קרוב מדי לאויב אחרי שהיא הפילה אותו? באד מיסטייק - בעיטה או הפלה מהרצפה יהיו העונש שלה. קונוקו ממשיכה לסדרה של אגרופים למרות שהאויב חסם את האגרוף הראשון? בכוח לא ילך - בסוף הסדרה האויב ינצל את הפסקת ההתאוששות הקטנה שלה וישלח אותה לצפות בכוכבים.
יש גם נשקים
אם כבר מדברים על אויבים, חבל שכולם אנושיים. יש מגוון סביר, מנינג'ות שיוצרים שובל צבעוני מרוב מהירות ועד בריונים שתופסים את קונוקו ומסחררים אותה כמו קרוסלה לפני שהם משגרים אותה למסלול לוויני נמוך. אבל הם כולם אנשים - רזים יותר, גבוהים יותר, לכולם יש את אותו מבנה בסיסי עם קצת שינויים בשריון. אפילו מעט הרובוטים, אותם יוצא לקונוקו לשבור לחתיכות, לובשים צורה אנושית. הייתי שמח להילחם באיזה דמוי "הנוסע השמיני" או משהו כזה, קצת יצורים מעופפים וכו' בשביל הגיוון.
נראה שהחלק הארי של זמן הפיתוח הושקע במערכת הקרב. ההשקעה לדעתי השתלמה, אבל היא גם אחראית לזה שחלקים אחרים של המשחק חלשים יותר. רואים את זה גם באינטליגנציה של האויבים - הם הרבה יותר מוכשרים בלחימה פנים אל פנים מאשר בדברים אחרים. הם לא כל-כך שמים לב לגופות, הם לא בורחים אף פעם, והם רצים אליך, ששים לקרב, אפילו כשיש להם ריצה אינסופית של מאה מטר וקונוקו מסתכלת עליהם דרך כוונת של משגר טילים רב-קני אישי.
ואם כבר הזכרתי משגר טילים רב-קני, אל תחשבו שב- Oni אין נשקים. אז נכון, שרובים זה לפחדנים ומטווח אפס גופה הדקיק באופן מוליך שולל של קונוקו הוא הנשק הקטלני ביותר במשחק, אבל שימוש אסטרטגי בנשק הוא חיוני להצלחה לאורך המשחק. נשקים מאטים את קונוקו ומגבילים את התנועה שלה בהתאם לגודלם, אבל מצד שני אין כמו כמה יריות מכוונות היטב כדי לאזן קצת את יחסי הכוחות לפני כניסה לקרב או כדי להוריד איזה מנייאק שצולף מנקודה בלתי נגישה.
הנשקים כוללים אקדח, תת-מקלע, רובה פלסמה, משגר טילים מתבייתים, תותח מגנטי שהוא הנשק הכי קטלני במשחק, משגר רימונים, אקדח חשמל שמשתק את הקורבן לזמן קצר (מאוד מתסכל כשזה קורה לקונוקו), רובה קינטי (דוחף את המטרה ובסוף מפיל אותה), ותותח מאוד מוזר שיורה מין אנרגיה ירוקה שנמשכת ליצורים חיים ושואבת מהם את האנרגיה.
חפצים אחרים שיוצא לקונוקו להשתמש בהם כוללים שדה כוח שמגן עליה מקליעים, "מקפיץ" מולקולות שהופך אותה לשקופה לאור נראה (וכך לבלתי נראית לזמן קצר), ומזרקי ריפוי ששימוש בהם כשקונוקו קרובה לבריאות המקסימלית שלה מעניק לקראטיסטית שלנו תוספת כוח שמתבטאת באנרגיה סגלגלה שמקיפה אותה (וכמובן במכות כואבות יותר).
נצחון בנקודות
בגלל כל החולשות שהזכרתי, ועוד כמה שלא, Oni הוא לא נוק-אאוט, אבל כשפעמון הסיום מצלצל, הוא יוצא ווינר. יש לנו פה משחק מצוין, עם קרבות מרהיבי עין שלא מפסיקים להזרים אדרנלין למחזור הדם ותחושה של קצת פספוס מסביב. אבל אני לא יכול להתלונן. פשוט היה לי כיף מדי לבלות מספר ערבים של אלימות מסוגננת והפחדת עוברי אורח (תבינו כשתשחקו) עם קונוקו הנמרה.
רק הערה לסיום: מערכת השמירה של Oni לא מאפשרת לשמור בכל נקודה. המשחק נשמר אוטומטית בנקודות קבועות מראש בתוך כל שלב, בין שלוש לחמש כאלה. אני אהבתי את זה, זה מוסיף למתח ולאתגר, אבל קחו את זה בחשבון אם אתם לא מסתדרים עם סוג כזה של שמירה.