הביקורת בכלי התקשורת הופנתה כמובן לפרעוש, שנתן את אחד ממשחקי החלשים העונה, ונעלם מחלוטין מהמגרש. ב"קוריירה דלו ספורט" האיטלקי ביקרו בחריפות וכתבו: "(אדין) דז'קו וחבריו השפילו את בארסה בדרך לחצי הגמר. ההגנה של רומא הפכה את מסי לרוח רפאים וסגרה אותו לחלוטין".
ב"קוריירה דלה סרה" המשיכו באותו קו והלכו על השוואה יוצאת דופן, בעיקר בגלל התלבושת: "רומא הפכה את בארסה לקרוטונה (עם כל הכבוד לקבוצה שמשחקת בכחול ואדום), משהו שהיה קשה לדמיין שיקרה גם בחלומות".
"כישלון ללא תירוצים", הייתה הכותרת ב"ספורט" הספרדי. "ברצלונה סיפקה משחק מזעזע, ואלוורדה לא ידע איך לעצור את היריבה שלו, שהייתה יותר אינטנסיבית, אגרסיבית, שהייתה הרבה יותר יצירתית ושיחקה חכם ופשוט".
ב"לאקיפ" הצרפתי התפייטו והלכו על הכותרת "לה רומאנטדה": שנה אחרי המהפך ההיסטורי מול פ.ס.ז', ברצלונה הייתה הפעם בצד המפסיד. רומא עשתה את הדבר שאף אחד לא חשב שאפשרי וזרקה את בארסה מהמפעל".
גם שחקני ברצלונה התקשו להאמין שהם הצליחו לאבד יתרון מבטיח ולעוף מהמפעל מוקדם מהצפוי, אחד מהם היה אנדרס אינייסטה, שנשמע שבור בסיום.
"יכול להיות שזה היה המשחק האחרון שלי בקריירה בליגת האלופות, וזו הסיבה שזה כואב אפילו יותר. זה כואב גם כי אף אחד לא ציפה שנודח אחרי היתרון שהשגנו במשחק האחרון. זה מה שקורה כשועשים המון טעויות, ולא מגיבים כמו שצריך. זה מאכזב מאוד, בטח אחרי העונה המדהימה שלנו".
גם סרחיו בוסקטס היה המום ואמר: "זה ההפסד הכי קשה שספגתי מאז שהתחלתי לשחק בברצלונה. אנחנו נצטרך לשנות דברים בעונה הבאה כדי לזכות שוב בליגת האלופות. אני מקווה שההדחה הזאת לא תשפיע עלינו יותר מדי כי עדיין יש לנו שתי מטרות העונה – לזכות באליפות ובגביע".