במסיבת העיתונאים שהתקיימה היום לקראת המשחק הבהיר זינדין זידאן ששחקניו לא יבצעו פאסיו (עמידה בשתי שורות תוך מחיאות כפיים לשחקני היריבה העולה על המגרש) לאות כבוד על זכייתם באליפות. זאת, מכיוון שבארסה לא עשתה את אותה המחווה לאחר שריאל זכתה במונדיאל הקבוצות.
הנושא עלה לסדר היום כבר לפני מספר שבועות. זידאן אמר אז דברים דומים ובבארסה טענו כי לא ביצעו פאסיו בקלאסיקו הקודם מכיוון שלא מדובר באותו מפעל. הפעם אמר הצרפתי: "הם משקרים, הם לא עשו את זה בגלל שזה לא היה חשוב להם. בשביל לשחק במונדיאל הקבוצות צריך לזכות בליגת האלופות ושתי הקבוצות שיחקו במפעל הזה. הם לא עשו לנו כבוד, אז עכשיו גם אנחנו לא נעשה להם. הכי חשוב זה שנכבד את ההישג של ברצלונה ואנחנו כן מכבדים אותו, כי קשה מאוד לזכות באליפות. היינו עושים פאסיו אם הם היו עושים לנו ולא שוברים את המסורת".
מאמן ברצלונה, ארנסטו ואלוורדה, הגיב: "אני לא מייחס לנושא חשיבות, כבר דיברנו על זה מספיק ואם הם לא יעשו פאסיו זה לא מעיד על חוסר כבוד".
זידאן התייחס לשינויים בהרכב שהוא מתכוון לבצע: "המשחק הזה לא ישנה את המקום בטבלה, אבל אנחנו רוצים להופיע בו כמו שצריך ולנצח. הפצועים לא ישחקו אם לא יהיו כשירים. יש לנו אופציות נוספות. רפאל וראן ואיסקו מוכנים לשחק. אני לא חושש מפציעות ומתכוון לנסות לנצח".