הפסטיבל יוצא הדופן כבר אינו יוצא דופן. זו השנה האחת עשרה שבה חוגגת אוכלוסיה עם מוגבלויות בשיתוף עיריית ירושלים אמנות ללא גבולות, עם המון אהבה וכשרון אינסופי. מופעי תיאטרון, שירה, קולנוע ומחול יוצגו במגוון מיקומים ברחבי הבירה.
אומנים עם מוגבלות חוגגים עצמאות אלטרנטיבית בטקס הוקרה למובילי העצמאות החברתית. מאות אומנים עם מוגבלות מאתגרים את הסטיגמה ומכריזים: "אל תכירו אותנו רק בגלל המוגבלות שלנו, אלא פשוט דרך האומנות שבתוכנו".
האלטרנתיקווה - המנון חלופי, נכתב ומבוצע על ידי אומנים עם מוגבלות, חברי להקת 'החוש השישי', שמציעים לחברה הישראלית אלטרנטיבה בכל הנוגע ליחסה לאנשים עם מוגבלות, במסר חד ונוקב.
צפו בחברי להקת 'החוש השישי' בביצוע האלטרנתיקווה:
ערב הפתיחה יחל השנה לראשונה בטקס הדלקת 'מנורת העצמאות' לציון 70 שנות עצמאות לאנשים עם מוגבלות. טקס הוקרה בו ידליקו שבעה מובילים חברתיים את קני המנורה, כל אחד פורץ דרך בתחומו, כשמוגבלותו הניעה אותו לאפיקים של עשייה ותרומה למען הכלל.
בין מדליקי המנורה: אלכס פרידמן - תסריטאי ומייסד 'נכה לא חצי בן אדם' ומוביל המחאה להגדלת קצבאות הנכות, אורן הלמן - סמנכ"ל חברת חשמל ומוביל החקיקה לשילוב אנשים עם מוגבלות בתעסוקה, ניצן צליק - רכזת תא 'סמן' באוניברסיטה העברית, פועלת לשילוב אקדמי של סטודנטים עם מוגבלות, ולהנגשת המרחב הפיזי והחברתי באקדמיה ואחרים.
שבוע הפסטיבל כולל 70 הפקות ואירועים פרי יצירתם והשתתפותם של אנשים עם מוגבלות פיזית, חושית, נפשית וקוגניטיבית. האירועים יתקיימו במוסדות תרבות, בברים השכונתיים ובמופעי רחוב.
צפו בדדי גל, בסטדנאפ כנה ונכה:
הפסטיבל מטעם מחלקת צמי"ד, האגף לחברה תרבות ופנאי בעיריית ירושלים. "הפסטיבל נערך השנה בסימן 70 שנות עצמאות ומבקש לחשוף פן זה באישיותם של אומנים ואנשים עם מוגבלות, פן שלעיתים נדחק לשוליים", מסביר רני רוזנהיים, מנהל אגף חברה עיריית ירושלים. "אנו מאמינים כי דרך האומנות ניתן ליצור שיח מגשר שיוביל להיכרות טובה יותר עם האחר, שתוביל לשיפור המרקם החברתי בעיר".