כמה שעשינו ב-58': ההשפלה הארגנטינאית במספרים

זו הייתה התבוסה הכי גדולה של האלביסלסטה בשלב הבתים ב-60 השנים האחרונות - וזה ממש לא הנתון היחיד מהערב השחור הזה

ynet ספורט פורסם: 22.06.18, 07:45

השלישייה שחטפה אתמול ארגנטינה מקרואטיה הייתה אחד הערבים הכי השחורים של ארגנטינה במונדיאל בכל הזמנים. כמה שחור? אספנו כמה נתונים שיסבירו.

 

ארגנטינה בוכה

קרואטיה הביסה 3:0 את ארגנטינה

"מסי זה לא מראדונה"

הברזילאים חוגגים את התבוסה

 

60 שנה, לך תספוג: זו התבוסה הכי גבוהה של ארגנטינה בשלב הבתים מאז שצ׳כוסלובקיה השפילה אותה 1:6 במונדיאל 1958 בשבדיה.

 

צילום: AP
אמאדד קאריז'ו. ספג שישייה מצ'כוסלובקיה (צילום: AP)

 

מה שעשינו ב-74': לראשונה אחרי 44 שנה, הארגנטינאים פותחים מונדיאל עם שני משחקים ללא ניצחון. בגרמניה 1974 הם הפסידו 3:2 לפולין, לפני שסיימו ב-1:1 עם איטליה.

 

ד"ש מבקהאם: זה ההפסד הראשון של ארגנטינה בשלב הבתים מאז שדייויד בקהאם והכרבולת שלו ניצחו 0:1 בפנדל במונדיאל 2002. המאזן של אלביסלטה מאז ועד אתמול: 12 ניצחונות, 3 תיקו.

 

מה יהיה? יחד עם המונדיאל הקודם, ארגנטינה לא ניצחה כבר ארבעה משחקים ברציפות (הניצחון בפנדלים בחצי הגמר מול הולנד ב-2014 נחשב כתיקו). מדובר בהשוואת הרצף השלילי הארוך בתולדותיה.

 

צילום: AP
בקהאם. בארגנטינה זוכרים אותו לרעה (צילום: AP)

 

איפה מסי? קפטן הנבחרת לא הבקיע באף אחד מששת המשחקים האחרונים שלו במונדיאל: ארבעת משחקי הנוקאאוט בברזיל 2014 ושני המשחקים הראשונים ברוסיה 2018. בסך הכל מדובר על בצורת של 647 דקות כולל שתי הארכות.

 

אסור להשוות: המאזן של מסי במונדיאלים עומד על שער כל 270.8 דקות. בברצלונה הוא כובש בממוצע כל 93.3 דקות.

 

איזה ספתח: זו הפעם השנייה שקרואטיה מנצחת בשני משחקי הפתיחה שלה. בפעם הקודמת, ב-1998, היא הגיעה עד חצי הגמר. בכלל, זו הפעם הראשונה מאז המונדיאל ההוא שהקרואטים מעפילים לשלבי הנוקאאוט.

 

צילום: AP
דאבור שוקר. בקרואטיה מפנטזים על מונדיאל כמו זה 1998 (צילום: AP)

 

מיי ניים איז לוקה: מודריץ׳ הוא הקרואטי השלישי שמבקיע בשני משחקים רצופים במונדיאל: דאבור שוקר עשה את זה ב-1998, איבן פרישיץ׳ לפני ארבע שנים.

 

ואמוסיץ'. זו הפעם הראשונה שקרואטיה מנצחת יריבה מדרום אמריקה אחרי שלושה הפסדים לברזיל ואחד לארגנטינה.

 

נתונים: דיילי סטאר, בי-בי-סי, אי-אס-פי-אן

 

אוהדי ברזיל חוגגים את התבוסה של ארגנטינה (צילום: עוז מועלם)