צרפת חגגה את הזכייה במונדיאל ומאות אלפים ברחבי המדינה יצאו לרחובות כדי להיות שותפים להישג הפנטסטי, אבל אותן חגיגות הסתיימו גם עם שני הרוגים ועשרות פצועים.
ויוה לה פראנס
בעיר הצפונית, אנסי, 350 ק"מ מזרחית מפריז, אדם בן 50 שבר את צווארו לאחר שניסה לקפוץ לסירה, דקות אחרי ה-2:4 על קרואטיה בגמר. בסנט פליקס מצא אדם שני את מותו, כשהתנגש עם מכוניתו בעץ בזמן שהוא חוגג את הניצחון ואת הגביע שחוזר הביתה אחרי 20 שנה.
מתברר שהיו לא מעט אנשים שאיבדו פרופורציה והפכו את האירוע המשמח לאלים ומכוער. כמה מהמראות הגרועים ביותר התרחשו במרכז פריז ובעיקר ליד השאנז אליזה, שנשאר סגור
כבר בשעות המוקדמות אתמול.
סרטונים רבים עלו לרשת מרחבי המדינה, מפריז ועד מארסיי, שבהם אפשר לראות מעשי אלימות של אוהדים שרודפים ומכים עוברי אורח, זורקים אבנים על חנויות באזור ובאופן כללי פשוט עושים בלגן שמשאיר כתם לא נעים על חגיגות השמחה הספונטניות.
באחד הסרטונים נראים עשרות אוהדים יוצאים בריצה מחנות עם סחורה בידיהם, ולמעשה מבצעים ביזה. בווידאו אחר עשרות אנשים עטים על ניידת משטרה, מנדנדים אותה וכמעט הופכים אותה. גם מספר שריפות פרצו ברחבי הערים.