היום (ד') הראתה וויליאמס (מדורגת 26 בעולם) שהיא עדיין סובלת מחוסר יציבות ותרצה לשכוח כמה שיותר מהר את מה שעבר עליה בפתיחת טורניר ה-WTA בסן חוזה שבארה"ב.
וויליאמס הודחה כבר במשחק הראשון ידי הבריטית ג'והנה קונטה (48 בעולם) בהפסד 6:1, 6:0 מביש תוך 53 דקות בלבד. בסיום היא מיהרה לרדת מהמגרש וכעת נותר לה לחשוב כיצד לתקן בטורניר הבא - אליפות ארה"ב בסוף החודש.
עד כמה היה גרוע המשחק של וויליאמס ניתן לראות בנתונים. היא הצליחה להכניס רק 40 אחוז ממכות הההגשה הראשונות שלה וזכתה רק ב-53 מהנקודות שבהן. בהגשה השנייה היא צברה רק 27 אחוז מהנקודות וביצעה בסך הכל 7 שגיאות כפולות.
בפתיחת המשחה השיגה וויליאמס ניצחון במשחקון הראשון, אבל קונטה רצה ל-12 משחקונים רצופים והשיגה את אחד הניצחונות הקלים בקריירה שלה. "זו זכות גדולה להיות באותו מגרש עם סרינה", הגיבה קונטה בסיום.
"אחרי כל מה שהיא השיגה, זה כל כך מרגש רק לעלות נגדה. היא כמובן לא הציגה את המשחק הטוב ביותר שלה, אז ניסיתי לשחק את המשחק שלי ולעשות כל מה שאני יכולה. היא אלופה מדהימה, אבל שמתי את כל זה בצד".