המעבדים החדשים מסדרת U מציעים גם חיי סוללה ארוכים עד פי שניים לעומת מחשב ממוצע בן חמש שנים — עד 19 שעות של פעולה רצופה בתצורה אופטימלית. הם גם מאפשרים עריכה ושיתוף מהירים של תכני וידיאו באיכות 4K עד פי 6 מבעבר. מעבדי סדרה Y, לעומת זאת, מותאמים במיוחד למחשבים דקיקים בעובי של פחות מ־7 מילימטר ובמשקל של פחות מ־450 גרם.
"המהנדסים שלנו עבדו בשיתוף פעולה קרוב עם התעשייה כדי להבטיח שכל הרכיבים החשובים במערכת יתנהגו כהלכה", הסביר ל"ממון" רן סנדרוביץ', כיום סגן נשיא בחטיבת המחשבים האישיים של אינטל, שהיה עד לפני כשנה מנכ"ל מרכזי הפיתוח של אינטל בישראל. "לדוגמה, המחשבים יעברו למצב של צריכת חשמל נמוכה כשאפשר, ויחזרו לפעולה רגילה בעת הצורך כדי להשיג איזון בין יעילות אנרגטית לביצועים. כמו כן, המעבדים כוללים תמיכה בשירותי קול: הם יאפשרו 'להעיר' את המחשב בפקודה קולית ויכללו תמיכה בעוזרים אישיים וירטואליים כמו אלכסה וקורטנה".
מחשבים ניידים ומחשבי 2 ב־1 עם המעבדים החדשים יהיו זמינים בשוק בסתיו. לדברי סנדרוביץ, "אנו עובדים עם כמה מיצרניות המחשבים הגדולות ומצפים לאותו קצב השקות כמו בשנה שעברה, כלומר שהדגמים הראשונים יגיעו לשוק בסוף 2018 ודגמים נוספים במהלך 2019". סנדרוביץ' מבטיח שהמעבדים החדשים יגיעו לשוק כשהם מוגנים נגד חולשות האבטחה שהתגלו השנה במעבדי החברה, Spectre Meltdown ו־L1TF.
תערוכת IFA בברלין, שתיפתח רשמית בסוף השבוע, היא תערוכת האלקטרוניקה הגדולה באירופה, ומציגות בה ענקיות האלקטרוניקה והמחשוב העולמיות. באירוע שערכה אינטל אמש נמסר כי החברה עסוקה באחרונה גם בפיתוח מחשבים "מחוברים תמיד", עם פעילות רציפה כמו סמארטפונים. לדברי סנדרוביץ', "אנו מצפים לספק 10 דגמים חדשים עד סוף השנה מבית אייסר, דל, HP ו־ASUS. בנוסף, אנו משתפים פעולה עם אייסר, ASUS, דל, HP, לנובו ומיקרוסופט כדי לספק את המחשבים הראשונים התומכים ברשת הדור החמישי בסלולר החל מהמחצית השנייה של 2019".
הכותב הוא אורח חברת אינטל בכנס IFA