"נפעל לקידום חישוב מס נפרד לנשים עובדות נשואות"

איגוד לשכות המסחר והתאחדות התעשיינים הודיעו כי ישתפו פעולה במאמץ להפריד בין תיקי מס ההכנסה של בני זוג נשואים; סגן נשיא איגוד לשכות המסחר: "מערכת המיסוי בישראל לא יכולה להרשות לעצמה למחוק את זהותה של אישה על שום היותה נשואה"

ynet עודכן: 18.02.01, 14:51

איגוד לשכות המסחר והתאחדות התעשיינים הודיעו היום (א') כי יפעלו במשותף למען קיום תיק מס הכנסה נפרד לאישה נשואה עובדת. זאת בשונה מהמצב הנהוג כיום, לפיו אישה מצורפת אוטומטית לתיק המס של בעלה.

ההחלטה גובשה במפגש שנערך ערב הבחירות ביוזמת פורום נשים בעשייה באיגוד לשכות המסחר ופורום המנהלות בתעשייה בהתאחדות.

ח"כ נעמי בלומנטל (ליכוד) הציגה במפגש הצעת חוק פרטית שעניינה קיום תיק נפרד במס הכנסה לכל תושב. ההצעה תאפשר קיום תיק נפרד לאישה נשואה, אלא אם הצהירה בכתב על רצונה כי תיקה והכנסתה יצורפו לתיק בעלה.

סגן נשיא איגוד לשכות המסחר, אוריאל לין, אמר במפגש כי מערכת המיסוי בישראל לא יכולה להרשות לעצמה מטעמי נוחות אדמיניסטרטיבית, למחוק את זהותה של אישה על שום היותה נשואה. "הצעת החוק של ח"כ בלומנטל באה לתת הכרת יסוד ברורה לפיה כל אישה זכאית לנהל תיק מס בנפרד מבן-זוגה, מהלך אשר ישלים את פריצת הדרך שיצר החוק החדש להפרדת חישוב מס הכנסה לבני זוג העובדים באותו עסק, יוזמת ח"כ פורז", הוסיף לין.

יו"ר פורום נשים בעשייה, ניל קריב ויו"ר מנהלות בתעשייה סילון וקריב ציינו, כי הארגונים יפעילו לובינג בכנסת לאישור הצעת החוק כבר במושב הנוכחי של הכנסת. "שני הארגונים יפעלו במשותף למיפוי סעיפים מפלים נוספים בפקודת מס ההכנסה ויפעלו לביטולם או לשינויים" אמרו סילון וקריב.

 

 

 

 
פורסם לראשונה