הרשויות בגרמניה מתכננות לרוקן אגם ממימיו כדי לפתור תעלומת רצח מלפני 25 שנה. לפי תאגיד השידור הגרמני NDR, המשטרה המקומית מקווה למצוא בקרקעית האגם את שרידיה של צעירה שעקבותיה נעלמו בשנת 1993, כשהייתה בת 29.
האגם המדובר נמצא במדינת סקסוניה התחתונה שבצפון-מערב גרמניה. לפי הדיווח, לא ניתן היה למצוא את שרידיה באמצעות צלילה, עקב המים העכורים באגם.
במקום זאת, הרשויות מתכננות לשאוב 35 מיליון ליטרים מהאגם, להעבירם לאגם סמוך ובכך לחשוף את הקרקעית. לפי הערכה, התהליך יימשך חמישה ימים, ובתום החיפושים בקרקעית יוחזרו המים לאגם.
לפי החשד, האישה נרצחה בידי בן זוגה, כיום בן 58. השניים גרו יחד לפני היעלמותה, והחוקרים מעריכים כי היא התכוונה לעזוב אותו. עוד סבורים החוקרים כי הרצח בוצע באמצעות אקדח שהחשוד לקח מאביו שנתיים לפני המקרה.