חג החנוכה, מזכיר לי את הבקרים בהם הייתי מתעוררת מוקדם בבוקר מריח הטיגונים המגרה של הסופגניות ללא גלוטן שאמי נהגה לטגן עבורי, ילדה צליאקית, כדי שלא ארגיש שונה ואוכל לזלול סופגנייה כמו כל השאר.
עברו כמה שנים מאז הייתי ילדה, ובינתיים המודעות לצליאק בארץ עלתה וסופגניות ללא גלוטן אפשר למצוא בלא מעט מאפיות וקונדיטוריות. ולמרות שהן לא ביתיות, הטעם שלהן מזכיר לי את הילדות, ובעיקר - את הניסיון של אמא שאהנה מהחג כמו כולם. ואגב, עם השנים שעברו, גם המתכון של אמא לסופגניות הללו השתדרג והפך טעים ומשובח יותר.
אז הנה המתכון לסופגניות של אמא, וגם מי שלא סובל מצליאק מוזמן לנסות אותו. מבטיחה לכם שלא תרגישו בהבדל. חג שמח!
סופגניות טעימות בטירוף, ללא גלוכן,
שאפשר להכין ב-20 דקות עבודה בדיוק.
המצרכים (ל-15 יח' מיני סופגניות):
2 ביצים
1 שקית סוכר וניל
1 אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל
6 כפות סוכר
2 גביעי שמנת חמוצה/ אשל (ככול שאחוזי השומן יותר גבוהים, כך הטעם יהיה עשיר יותר)
1/5 2 כוסות קמח רב תכליתי ללא גלוטן (כל סוג של קמח רב תכליתי יעשה כאן את העבודה)
1 בקבוק שמן שלם (לא שמן זית)
לציפוי - לא חובה -
אבקת סוכר
ריבה
שוקולד למריחה
שוקולד לציפוי
סוכריות צבעוניות
אופן ההכנה:
טיפ חשוב:
טמפרטורת השמן משמעותית מאוד להצלחת הסופגניות, ורק כשהוא מגיע לטמפרטורה של 160 מעלות - אפשר להתחיל בפעולת הטיגון. הקפידו למדוד אותו בעזרת מד טמפרטורות המגיע ל-160 מעלות, או בעזרת הכנסת כף עץ לשמן עד להיווצרות בועות קטנות.