צמחונים וטסים באל–על? קחו צידה לדרך

נוסעים בטיסות קצרות לאירופה: "אין מספיק מנות ללא בשר" • דיילים בחברה: "התרענו על כך"

מאת דני שדה עודכן: 27.12.18, 00:15

נוסעים שטסו בימים האחרונים בחברת אל על בקווים לאירופה מתלוננים כי הם נשארים ללא אוכל במטוס. כך עולה ממספר תלונות שהגיעו ל"ממון". הסיבה: אין מספיק מנות שאינן בשריות ולכן נוסעים צמחוניים וטבעוניים אינם מקבלים מענה לצורכיהם.

 

לפני כחודשיים שינתה החברה את תפריט האוכל במחלקת התיירים בטיסות ליעדי אירופה הקרובים והבינוניים, כמו מינכן, רומא, בודפשט ופראג, ונתנה לנוסעים אפשרות לבחור בין כריך לסלט. אולם מתברר כי רק 25% מהמנות בטיסות המדוברות הן סלט ומי שיושבים בשורות הראשונות שבהן מתחיל שירות המזון זוכים לאפשרות לבחור בין הכריך לבין הסלט. בשל הכמות הקטנה יחסית של מנות הסלט, כבר לאחר כמה שורות אלה נגמרות ולנוסעים מוצע רק כריך עם עוף.

 

"אני לא אוכל בשר וציפיתי לקבל מזון שאינו בשרי. זאת מבלי שאצטרך להזמין מראש מנה צמחונית או טבעונית", סיפר נוסע שטס עם החברה לאחרונה. "עד שהדיילות הגיעו אליי כבר לא היה סלט ולמעשה נשארתי רעב כל הטיסה". לדבריו, כשהתלונן בפני צוות המטוס ענו לו כי הבעיה ידועה, ודווחה לממונים.

 

דיילים בחברה אישרו ל"ממון", כי בהחלט יש בעיה בתפריט שמוגש בטיסות לאירופה והם זוכים להרבה גידופים מצד הנוסעים במטוסים.

 

מחברת אל על נמסר בתגובה: "לאחרונה הודיעה החברה על מינוי שף חדש ושינוי האסטרטגיה הקולינרית שלה. כיום מחולקים כריכים מגוונים ואיכותיים לצד מנות סלטים לרווחת הנוסעים הטסים ליעדי אירופה. אנו פועלים בכל עת על מנת לתת מענה ראוי לכלל לקוחותינו".

 
פורסם לראשונה 26.12.18, 20:03