בדרך לקרקוע: נחיתת חירום לדגם החדש של בואינג
יונייטד היא חברת התעופה הראשונה בעולם שיש לה את כל משפחת מטוסי הדרימליינר. בואינג 787-8, 787-9 ועכשיו גם בואינג 787-10. לישראל היא מפעילה שתי טיסות יומיות מנמל התעופה ניוארק, טיסה יומית מסן פרנסיסקו והחל מחודש מאי היא תתחיל לפעול גם בקו בין וושינגטון לתל אביב.
מטוס הנוסעים בואינג 787-10 הוא היום הדגם החדיש ביותר של חברת בואינג. הוא ארוך בכ-6 מטרים ממטוס הנוסעים 787-9 שכמוהו קיימים בחברות רבות, כולל את חברת אל על, ויש בו 66 מושבים יותר (בתצורה של יונייטד) מאשר במטוס 787-9 של החברה.
במטוס ארבע מחלקות נוסעים: מחלקת פולריס שהיא מחלקת העסקים של החברה, עם 44 מושבי-מיטה, מחלקת פרימיום-פלוס עם 21 מושבים, שהיא מחלקה חדשה בחברה, מחלקת תיירים-פלוס עם 54 מושבים שלמעשה דומה למחלקת תיירים, אבל עם מרווח רגליים גדול יותר ומחלקת התיירים שבה 199 מושבים.
הדריליינר המתקדם בעולם בסרטון תדמית של יונייטד איירליינס
במטוס מגוון חידושים כמו מערכת תאורה ייחודית, מערכת בידור הכוללת מסך מפוצל שמאפשר לצפות בסרט ובמקביל להציג את מפת הטיסה ועוד.
אתמול החלה החברה להפעיל את המטוס בטיסות בינלאומיות כאשר הטיסה הראשונה המריאה מניו יורק לתל אביב ונחתה הבוקר. שלוש שעות לאחר מכן המריאה הטיסה הבינלאומית השנייה של המטוס לפרנקפורט. ב-29 באפריל יחלו לפעול טיסות של 787-10 לפאריז ולברצלונה וב-22 במאי לבריסל ולדבלין.
בואינג 787-10 הוא הגרסה המוארכת של ה-787-9 וההכרזה על תחילת ייצורו הייתה לפני שש שנים בסלון האווירי שהתקיים בפאריז. אורכו של המטוס הוא 68.3 מטרים כ-5.5 מטרים יותר ממטוס הבואינג 787-9.