עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
יונקר השתתף בתחילת השבוע בטקס הדלקת להבה במרכז הנצחת רצח העם בקיגאלי, בירת רואנדה. אחרי הדלקת "אש הזיכרון" הסתובב יונקר לעבר ג'ינט קגאמה עם הלפיד הבוער בידו, ככל הנראה כדי למסור אותו לאחת מאנשי הצוות בטקס.
הלהבה כמעט פגעה בפניה של ג'ינט, אך היא זזה אחרוה במהירות וחמקה מפגיעה. גם בן זוגה, נשיא רואנדה פול קגמה, שעמד לצדה לקח צעד אחורה. יונקר ידוע בהתנהגותו המגושמת ואף נטען לא פעם שהוא אלכוהוליסט. בחודש יולי האחרון הוא נראה מתנודד במבוכה בארוחת ערב בפסגת נאט"ו בבריסל, בהשתתפות מנהיגים מהעולם. נשיאי פינלנד ואוקראינה נאלצו לסייע לו להישאר זקוף. בתמונות מאותה פסגה נראה יונקר מתקשה ללכת לבדו, ושני אנשים מחזיקים אותו בזרועות ומלווים אותו.
במאי 2017, בזמן פסגת שלום של האו"ם, דווח שיונקר "היה שיכור ונתקל ברהיטים" במהלך שיחות קריטיות. יונקר הכחיש שוב ושוב את הטענות כי הוא אלכוהוליסט, והתעקש שהופעתו המגושמת נובעת מכאבי גב כרוניים מהם הוא סובל.