שנית, קרב בין השחקנים. דושאן טאדיץ' הוא בהחלט אחת ההפתעות הנעימות באיאקס של השנה. הסרבי מוביל, יחד עם עוד כמה מזקני השבט הבודדים שיש בקבוצה, את הצעירים של הקבוצה ההולנדית. מי יודע, אולי הוא גם יעמוד בראש טבלת הכובשים בתום הטורניר, לפני מסי והרבה לפני רונאלדו. מצידה של טוטנהאם, הארי קיין כנראה לא ישחר, אבל יש להם עוד כמה שחקני התקפה משובחים. הם יצטרכו את כל השחקנים כשירים לצמד משחקי חצי הגמר ואולי גם לגמר עצמו.
שלישית, קיימת אפשרות סבירה שהמנצחת במשחק תזכה גם בטורניר. טוטנהאם עוד לא ביקרה בגמר, אבל ניצחון על איאקס ייתן לה הרבה ביטחון עצמי לקראת ההמשך ויאפשר לה לחלום על הגביע הראשון בתולדותיה. איאקס, מצידה, נשענת על אמביציה בלתי נגמרת של השחקנים ושל צוות האימון. אולי היא תחזיר עטרה ליושנה, אם חוזרים לשנות ה-70 העליזות או, מנגד, לגמר 1995.
רביעית, שוק ההעברות. קיין, עלי ואריקסן מצד התרנגולים וכן דה ליכט, דה יונג ונרס מצידם של האדומים-לבנים, חושבים גם על היום שאחרי. עוד כמה משחקים טובים, ואולי גם זכייה בגביע, יסדרו להם חוזים בקבוצות נחשבות בליגות הצמרת של אירופה. שווה להתאמץ.
אז מה יהיה בסוף? נקווה שהרבה שערים ושהטובה תעלה למשחק על כל הקופה, ב-1 ביוני במדריד.