אלא שעיני לא ציפה שמי שיטרפד את המינוי יהיה מרקו בלבול. המאמן לא נכח בפגישה בין הצדדים וכששמע על ההסכם המתגבש הטיל וטו על המינוי והודיע שהוא בכלל מעוניין במאמן כושר זר. כתוצאה מכך קיבל עיני הודעה מהמנכ"ל, שהודיע לו כי שיתוף הפעולה ירד מהפרק.
בלבול מייחס חשיבות עליונה לנושא הכושר הגופני ומתעקש על מאמן כושר זר במקומו של ערן שאדו שעזב לגוואנגז'ו ר.פ של ערן זהבי ודיא סבע.
תגובת מכבי חיפה: "הידיעה רצופה אי דיוקים. מאמן הכושר ייבחר על ידי המאמן, מרקו בלבול. מלבד עיני יש עוד מספר מועמדים עמם נפגש המאמן ולבסוף יחליט מי מהם יהיה מאמן הכושר".
בשלב זה בחיפה מסרבים להתייחס לדרישות האוהדים לחזק את הקבוצה וגורם במועדון הבהיר שאין כוונה לפעול תחת לחץ. אלמוג כהן וטאלב טואטחה מעוניינים בשלב זה למצות אופציות בחו"ל שלפני שיודיעו על חזרתם ארצה.