התגלתה תולעת עם עיניים בחלקה האחורי

לתולעת הזעירה שהתגלתה בים ליד סקוטלנד יש שתי עינייים בראשה, אבל גם עיניים בישבנה

ynet פורסם: 21.06.19, 22:17

רואה גם מאחור: חוקרים בסקוטלנד גילו תולעת ימית עם עיניים בראשה, אבל גם בחלקה האחורי. הממצאים על התולעת פורסמו החודש ב-European Journal of Taxonomy.

 

צילום: המוזיאון הלאומי של סקוטלנד
התולעת הזעירה (צילום: המוזיאון הלאומי של סקוטלנד)

 

לתולעת הזעירה, המכונה Ampharete oculicirrata, יש עיניים וגם זרועות קטנות בישבנה. לתולעת יש גם שתי עיניים ליד פיה.

 

החוקרים גילו את התולעת בדגימות שאספו בעומק של כ-120 מטרים באזור הנמצא צפונית לסקוטלנד. אורכה של התולעת הוא בין 4 ל-5 מ"מ בלבד בממוצע.

 

לדברי החוקרים, גילוי התולעת הבלתי שגרתית הוא עדות נוספת לחיים המגוונים המסתתרים בבתי הגידול באזור איי שטלנד, הנמצאים צפונית לסקוטלנד.

 

ג'סיקה טיילור, מוועדת שימור הטבע המשותפת - שמימנה את המחקר, אמרה ל-BBC: "העובדה שהתולעת נמצאה קרוב יחסית לחוק של סקוטלנד, מראה שיש לחקור את היצורים החיים במים". היא הוסיפה כי התולעים נלקחו למעבדות בסקוטלנד להמשך המחקר.