ההמבורגר מטוגן בשמן עמוק, באותו השמן של הצ'יפס. הסיבה לכך היא הרצון ליצר הפרדה מלאה בין הגריל הבשרי לטיגון ההמבורגר הטבעוני, מכשול שלא פעם טבעונים נתקלים בו במסעדות. ההמבורגר מוגש עם חסה, עגבניה, בצל סגול, חמוצים ורוטב ברבקיו. אי אפשר להחליף את הרוטב, וזאת בשביל לא ליצור בלבול בקרב הטבעוניים.
הטעם ובכן, לא מאכזב. ההמבורגר דומה בטעם ובמרקם לבשר, והקציצה על אף שאינה גדולה עושה את העבודה. למרות הטיגון בשמן עמוק ההמבורגר לא שמנוני כלל. אנחנו נתקלנו בריח של תחליף בשר, אך הריח מטשטש על רקע הרטבים והירקות. עם זאת, החיסרון הגדול הוא ברוטב: הטעם של רוטב הרויאל חסר בהמבורגר ומונע ממנו באופן חד משמעי להרגיש כמו ביס נוסטלגי ו"מקדולנד'סי" כפי שזכרנו בתקופה שעוד אכלנו בשר. זהו החיסרון הגדול ביותר של ה"ביג ויגן". עם זאת, ההמבורגר נותן מענה מוצלח לטבעוניים המעוניינים לחזור לאכול בענקית המזון הזאת ולנסות ולהזכר בטעם האהוב.
מקדולנד'ס מצטרפת לרשתות ההמבורגר בישראל שמוכרות מנות ללא רכיבים מהחי, בעיקר בשל כניסתה של "ביונד מיט" למשחק. בין הרשתות, כאמור, בורגראנץ' שמציעה המבורגר טבעוני על בסיס פטריות, "אגאדיר" המחזיקה המבורגר דומה ו"מוזס" המכינה המבורגר על בסיס עדשים ועוד.