ריאל מדריד רכשה הקיץ את אדן הזאר ב-150 מיליון פאונד והייתה בטוחה שהכוכב הבלגי יהיה השחקן המרכזי שלה לשנים הקרובות. זה עדיין יכול להיות, אבל בקבוצה היו המומים מכך שהזאר הגיע למחנה האימונים במונטריאול בעודף משקל של שבעה ק"ג. בדיווח בתקשורת הספרדית נטען כי הנשיא פלורנטינו פרס התאכזב באופן אישי מהזאר.
זו לא הפעם הראשונה שהבלגי נלחם בבעיות השמנה לפני פתיחת עונה. הוא אף הודה כי לקראת עונת 2015/16 המצב היה זהה כשנתן בקיץ שעבר ראיון לעיתון הבלגי HLN.
"הייתה לי שנה אחת רעה תחת מוריניו וזה השפיע עליי", אמר הזאר בראיון. "הגעתי בלי כושר לחלוטין לאימוני פתיחת העונה. למדתי את הלקח שלי כשחזרתי להתאמן ארבעה שבועות בלבד אחרי סיום המונדיאל". אז מסתבר שהבלגי לא ממש למד את הלקח.
אחרי שהמעבר שלו לסין נפל, הכוכב הוולשי לא יהיה בסגל של הבלאנקוס לטורניר במינכן מאחר שהוא לא נמצא במצב המנטלי כדי לשחק. כידוע, נשיא ריאל פלורנטינו פרס החליט להפיל את העסקה בעקבות הפציעה של מרקו אסנסיו, שיחמיץ לפחות שמונה חודשים.
מלבד ריאל, בטורניר במינכן, גביע אאודי, ישתתפו גם באיירן מינכן,
פנרבחצ'ה וטוטנהאם. זידאן ושחקניו יפגשו מחר את הספרס, באיירן תתמוד מול פנר – שתי המנצחות ישחקו אחת נגד השנייה בגמר.