'לכיתה' (Lakita), סטארט אפ חברתי ללא כוונות רווח, המפתח ומנהל פלטפורמת מימון המונים חדשנית לעידוד ותמיכה ביוזמות חינוכיות של מורות ומורים בישראל, מזמין מורים בבתי ספר בכל הארץ להגשים את הרעיונות החינוכיים שלהם ולהקים פרויקטים חדשניים בחינוך.
לכיתה, סייעה עד היום בהגשמת למעלה מ-145 יוזמות חינוכיות מקוריות של 227 מורים מורות וגננות, מהן נהנו כ-10,000 תלמידים. מעבר לעזרה לאנשי החינוך ביישום הרעיונות החינוכיים שלהם 'לכיתה' סייעה למורים וליוזמות גם בגיוס של למעלה מ- 865 אלף שקל לטובת הוצאתם לפועל.
צפו בסרטון המסביר את הרעיון מאחורי "לכיתה":
הפעילות של 'לכיתה' מעודדת מורים ליזום פרויקטים חינוכיים מחוץ לתכנית הלימודים הרגילה, ולהיעזר בתמיכתה לתכנון וגיוס של עד כ-5,000 שקל לפרויקט. היא מלווה את המורים היזמים לאורך כל תהליך היוזמה ואף מסייעת, בעזרת חברות וארגונים, למימון של עד 50% מעלות הפרויקט, כאשר שאר העלות מגויסת בעזרת פלטפורמת מימון המונים הייעודית שלה לחינוך.
מסקר שערכה 'לכיתה' בקרב מורים שהשתתפו בהקמת היוזמות החינוכיות עד כה, עולה כי: 80% מהמשיבים שבעי רצון מתהליך יצירת היוזמה, 88% מהמשיבים דיווחו שהיוזמה שלהם השפיעה באופן חיובי על האקלים החינוכי בבית הספר, 86% מהמשיבים העידו שהיוזמה שלהם השפיעה באופן חיובי על הבנת התלמידים את החומר הנלמד.

טל יקים, מנהלת פיתוח יזמות, תוכן וקהילה ב'לכיתה' - מלווה את המורים והמורות היזמיות לאורך כל הדרך. בין היוזמות שזכו למימון בתמיכת לכיתה:

"אנו גאים בהתקדמות המטאורית והיכולות שלנו לעבוד ולסייע לקהל רחב מאוד של מורים בכל המגזרים בישראל", מסביר יואב סיני, מנכ"ל 'לכיתה'. "מאז הקמתה, סייעה 'לכיתה' לא רק במימון, אלא גם בייעוץ מקצועי, באימוץ תפיסה יזמית וקישור עם ספקים חיצוניים כדי להוציא לפועל 145 יוזמות חינוכיות של מורים שביקשו לתת חוויה לימודית ייחודית ומתקדמת לתלמידיהם.
אנחנו מאמינים במורים וביכולות המקצועיות והאישיות שלהם וערוכים ומוכנים לסייע למאות מורים ומורות להגשים את הרעיונות החינוכיים והיצירתיים שלהם. אנו קוראים למורים להגשים את שליחותם המקצועית וליזום פרויקטים חדשניים בעזרתנו, לקידום החינוך בישראל".