האם החפצים שלנו באמת משמחים אותנו?

בסדרת הראיונות "מסע חיפוש", בוחנת שלומית שרביט ברזילי שיטות טיפול שונות המסייעות להתפתחות אישית. הפעם סיוון גונן, מומחית לסדר וארגון בבתים ומשרדים, תציג את שיטת "קון מארי" היפנית לסידור הבית, תעזור לנו להיפטר מחפצים מיותרים, תציג שיטת אחסון וקיפול חדשני לבגדים בארון, תסביר מה הקשר בין סדר בבית לסדר בחיים ותלמד איך יוצרים בית נעים ומסודר שעושה לנו שמח בלב. צפו

שלומית שרביט ברזילי פורסם: 03.01.20, 09:42

תעודת זהות: שיטת קון מארי

שם השיטה: שיטת קון מארי לסדר וארגון.

 

על קצה המזלג:  שיטה יפנית חדשנית המלמדת איך לסדר ולארגן את הבית בצורה פרקטית, נעימה ומאווררת, ואיך לשמר סדר זה כך שיחזיק מעמד ויהפוך להיות המציאות החדשה של חיינו. את השיטה מיישמים בפועל דרך תהליך מעמיק ויסודי, אותו יש לעבור רק פעם אחת בחיים. אחריו  לא רק שנדע איך לתחזק את הסדר, אלא גם לא נחזור יותר לחוות את תחושת הבלגן והתסכול בבית.

 

 

שיטת "קון מארי" מייצרת הזדמנות חד פעמית לעבור תהליך יישומי ומנטלי, בו אנו משחררים מחיינו קילוגרמים עודפים של עומס פיזי ועומס רגשי שלא משרת אותנו יותר בחיים. הזדמנות לאוורר את האנרגיה הישנה בבית ולהחליפה באנרגיה חדשה של חפצים המייצרים עבורנו "שמחה בלב", כדי לייצר לעצמנו את החיים אותם אנו רוצים.

 

צפו בריאיון עם סיוון גונן - "קון מארי הישראלית":

הכתבה מלווה בכתוביות להנגשה לכבדי שמיעה

 

איפה ומתי? השיטה התפתחה על ידי מרי קונדו בתחילת המאה ה-21. קונדו היפנית, שהתעניינה והתעסקה בסדר וארגון עוד מילדותה, חיפשה כל הזמן דרכים לייעל את שיטות הסדר והארגון בבית, עד שהבינה שעליה להתמקד בחפצים שמשמחים אותה ולא במה היא יכולה לזרוק. בהמשך בנתה שלבי עבודה קבועים ליישום השיטה דרך קטגוריות הסידור בבית "מהקל אל הקשה". השיטה פרצה בשנים האחרונות בעזרת ספריה רבי המכר ביניהם "סוד הקסם היפני", שתורגם לארבעים שפות ושינה את חייהם של מיליוני אנשים בעולם.

 

למי השיטה מתאימה? השיטה מתאימה לנשים וגברים, מהמבולגנים שנמאס להם לחיות בבלגן, ועד למסודרים שרוצים להתייעל וללמוד שיטת סידור חדשנית.

 

יתרונות השיטה:

 קלה להבנה ויישום בפועל - שיטה לוגית ופשוטה עם שלבים מובנים וקבועים שכל אחד יכול ליישם ולהצליח, במידה ויתחייב לתהליך ויתמיד בו.

 

 

מאר קונדו עם סיוון גונן "קון מארי הישראלית"

  

 

 

חסרונות השיטה:

"יפנית מדי"- היפנים מאוד מינימליסטים בעוד שאנו הישראלים צרכנים מאוד גדולים. כמות החפצים שיש בבית ישראלי בכל קטגוריה,גדולה בהרבה מסך הקטגוריות כולן בבית יפני. לכן יש לחלק לעיתים לתת קטגוריות ובכך להנגיש את התהליך בצורה הדרגתית.

 

 

 

 

טיפים ברוח השיטה מאת סיוון גונן - מומחית לסדר וארגון בבתים ומשרדים:

 

 מטפלים בשיטות שונות המעונינים להשתתף בסדרה "מסע חיפוש", מוזמנים לשלוח מייל ל: shlomit-sh@ynet.co.il  ולציין בנושא "למסע חיפוש".