בשיתוף המרכז לראייה ירודה ואינפומד
רטינופתיה סוכרתית היא מחלה אשר פוגעות ברשתית העין – החלק אשר אמון על קליטת קרני האור ותרגומן לאותות עצביים. מחלה זו פוגעת בעיקר במקולה (מרכז הרשתית), וגורמות לירידה משמעותית בחדות הראייה אשר מובילה לקושי ניכר בביצוע של מגוון פעולות יומיומיות.
צפו בהסבר:
אביזרים אופטיים ייחודיים
כיום, קיימים משקפיים ייחודיים המסייעים בשיפור של חדות הראייה בקרב הסובלים ממחלות רשתית שונות. אביזרים אופטיים אלו מאפשרים הגדלה של עצמים הנמצאים במרחק, משפרים את חדות הראייה ומונעים סנוור. עבור אלו הסובלים גם מקוצר או רוקח ראייה, ניתן להוסיף גם הגדלה מיוחדת.
מערכות הגדלה נייחות
במקרים בהם התפתחה פגיעה קשה בראייה בקרב חולי גלאוקומה או רטינופתיה סוכרתית ניתן להיעזר במערכות הגדלה נייחות.
Nueyes היא טמ"ס לביש ( טלוויזיה במעגל סגור) המאפשרת הגדלה של עד פי 18, עם שדה ראייה של כ-101 מעלות. הפתרון הייחודי מסייע לחולים עם פגיעות קשות בראייה להמשיך ולקיים את שגרת החיים, לקרוא, לכתוב, לצפות בטלוויזיה ובהצגות תיאטרון, ואף לזהות פרצופים.
בשיתוף המרכז לראייה ירודה ואינפומד