השלכות התפשטות נגיף קורונה: הירידה הדרמטית בכמות הנוסעים בטיסות הבינלאומיות בישראל גורמת לקריסה של ענף התעופה ולהיערכות מחודשת של החברות הישראליות ורשות שדות התעופה. בתום דיון ארוך שעסק בכמות הנוסעים בנמל התעופה בן גוריון, החליטה רשות שדות התעופה בצהריים (יום ג') להכריז על שורת צעדים נוספת במטרה לשמור על האיתנות הכלכלית שלה ולמנוע את קריסת הפעילות בבית הנתיבות.
מאז שינוי נוהלי הכניסה של אזרחים ישראלים ותיירים, חלה ירידה דרמטית בכמות הנוסעים. מדובר באזרחים זרים שכניסתם לתחומי המדינה נאסרה ושל ישראלים שמעדיפים לבטל טיסות מחשש שייאלצו לעבור עם חזרתם שבועיים בבידוד ביתי.
כחלק מצמצום כוח האדם בנתב"ג, החליטה הרשות לסגור שניים מתוך ארבעה שרוולים בטרמינל 3 - צעד שמבטא את הירידה החדה במספר המטוסים שנוחתים בארץ. השרוורלים מחברים את עמדות החנייה של המטוסים לאולמות הטרמינל, שבהם גם נמצאים שערי העלייה למטוסים. במקביל, גם קומת הקרקע בנתב"ג ששימשה עבור כמה חברות תעופה לביצוע צ'ק אין לפני הטיסה נסגרה, והדלפקים הועברו משם לקומה השלישית.
בשבוע שעבר החליטה הרשות לסגור את טרמינל 1 לטיסות בינלאומיות, כך שהוא ישמש לטיסות הפנים-ארציות בלבד. ברשות אף שקלו לסגור את נמל התעופה רמון הסמוך לאילת בשעות הלילה כדי לצמצם עוד יותר את כמות כוח האדם, אולם בשלב זה הוחלט לחכות עם ההחלטה ולבחון אותה מחדש בימים הקרובים.
בתיאום עם ועד עובדי רשות שדות התעופה הוחלט על הוצאת עובדים זמניים ועובדי ביטחון לחופשה ללא תשלום. עובדים נוספים כבר יוצאו בימים הקרובים לחופשה שנתית. במקביל, הנהלת הרשות בוחנת את מצבת כוח האדם ביחידות השונות כדי לצמצם עוד יותר את המשרות הקבועות ולהוציא עובדים ותיקים לפרישה מוקדמת.
מרשות שדות התעופה נמסר כי "הנהלת הרשות עוקבת אחרי המגמות של התעופה בעולם ומקיימת הערכת מצב יומית על מנת לקבל החלטות בזמן אמת ובכדי לשמור על האיתנות והיכולות המבצעית והפיננסית של הרשות. לאור החלטת הממשלה להכניס לבידוד את כל הישראלים השבים לישראל ומניעת כניסתם של תיירים שאין באפשרותם להוכיח יכולת בידוד בישראל ובחינת תמונת התעופה לישראל המשפיעה על תחזית תנועת הנוסעים, אנו מעדכנים שעה בשעה את תנועת הנוסעים ללא תחזית שנתית.
"מאז תחילת המשבר אנו מנתחים את הפעילות התעופתיות בנמל התעופה בן גוריון, נמל התעופה רמון ובמעברים היבשתיים לירדן ומצרים ומשקללים אותם להחלטות מבצעיות ותפעוליות".
במקביל פרסם מנהל נתב"ג שמואל זכאי הנחיות חדשות לצוותי האוויר הזרים שמגיעים לישראל ומהן עולה כי גם בשלב זה לא תתאפשר כניסת צוותי אוויר ממדינות המזרח הרחוק לישראל, בהן דרום קוריאה, תאילנד, סין, מקאו, סינגפור והונג קונג.
צוותי האוויר האחרים, בהם גם צוותים מאיטליה, יורשו להיכנס לארץ אם הם יילקחו מהמטוס באמצעות חברת שירותי קרקע ישירות לביקורת גבולות ומשם לבתי המלון. את הליך היציאה מהארץ יעשו הצוותים בהסעה מיוחדת ישירות לשטח האווירי, ולאחר בדיקה ביטחונית והליך ביקורת גבולות הם ימשיכו ישירות למטוס.
במקביל הוחלט שטייסי התעופה הכללית וטייסים חובבים ייכנסו לשטח האווירי בנתב"ג דרך טרמינל "פתאל" כדי למנוע ככל הניתן התערבבות שלהם עם נוסעים וצוותי האוויר האחרים.