אני לא יכול למצוא מילה רעה אחת לומר על בוזי, איזשהו דבר בגנותו. תמיד חייכן, מסביר פנים, מנהיג שעומד בראש המחנה. הוא התחיל את דרכו בהפועל נהלל בליגה ג', ואח"כ שיחק בהפועל גבת/יגור, הפועל ת"א, עפולה וגבת. כן כן, הוא אחד מאלו שאנחנו מגדירים כיום כ"ישראלים הגדולים ביותר שלא עברו במכבי ת"א". אחת השיחות שלנו נערכה למחרת התבוסה של הפועל ת"א ב־27 הפרש בבאר־שבע. כמו כל בר דעת, גם הוא התקשה להבין מה קרה שם, כיצד מתרחשת נפילה כזו לקבוצה שנחשבה בעבר לפאר הכדורסל בישראל, קבוצה שהחברות בין השחקנים שבה הייתה הדבר החשוב ביותר. זה נתן לו הרבה חומר למחשבה לפורומים הקבועים של ותיקי הפועל ת"א הנערכים בבית קפה ברמת השרון ובהם הוא משתתף.
בוזי הופיע ב־333 משחקים בליגה הבכירה במשך 16 עונות, וקלע 6,985 נקודות. הוא צחק ללא הסבר כששאלתי איך הגיע דווקא למספר עגול כזה של משחקים. התקופה שלו מסתכמת בממוצע של 20.2 נקודות למשחק, ממוצע מרשים מאוד המעיד על יכולת הקליעה הנהדרת שהייתה לו. מבחינת השוואה בין־דורית, הוא מספר כך: "הדור שלי שיחק יותר עם הלב. איפה תמצא היום משחק כמו זה שהיה בתקופתי עם הפועל עפולה/העמק, כשניצחנו ביזרעאל את מכבי ת"א אחרי 3 הארכות. וואו, איזה משחק היה. היה גם הפסד של מכבי ת"א בגביע בעפולה שהביא להדחת המאמן האמריקאי פרד דווילי".
אבל לצד כל מה שעשה בזירה המקומית, היו לו רגעי שיא מופלאים בנבחרת הלאומית. כל הופעה שלו הייתה חוויה מיוחדת לצפייה, וגם לחברים לסגל. הוא רשם 150 הופעות בינלאומיות עם 1,700 נקודות, ובין 1971 ל־1981 השתתף בשש אליפויות אירופה. הגדולה והזכורה מכולן הייתה ב־1979, כאשר בוזי וחבריו הגיעו עד לגמר בטורינו וזכו במדליית הכסף בעקבות הפסד לברית המועצות, וזאת לאחר שניצחו בדרך ענקיות כמו יוגוסלביה וספרד – דבר שלפני כן אפילו לא חלמנו לעשות. גם גביע אסיה בטהרן ב־1974 נשאר חקוק בזיכרונו: "בכל משחק שלנו האולם היה מפוצץ ביהודי המקום. קיבלנו אז הוראה להשאיר לקהל הנהדר הזה מזכרות. איגוד הכדורסל היה רחוק מלהיות לארג', ולרוב החזרנו את סט התלבושות שקיבלנו, אבל בטהרן נאמר לנו לתת ליהודים במתנה את כל הציוד שהיה לנו, אפילו את מגיני הזיעה".
כשפרש מכדורסל עבר בהצלחה קורס מאמנים והתרכז בעיקר באימון נשים. הוא נשאר מחובר לכדורסל הישראלי, ומשמש כמשקיף במשחקי ליגת העל. יש אומרים שהיד שלו עדיין חמה גם היום, ומי שרוצה להיזכר בענק המחייך, כדאי שיחכה עד לסיום משבר הקורונה ולחידוש האימונים והמשחקים הקבועים שלו בקיבוץ דליה, פעם בשבועיים עם ותיקי ההתיישבות העובדת.