צפו במבזק חדשות טובות מאולפן ynet:
האם נורווגיה תקדים את כולן? במדינה הצפונית יחלו בטיפול ניסיוני ראשון בחולי קורונה. בית חולים אוניברסיטאי באוסלו לוקח חלק במחקר בינלאומי של ארגון הבריאות העולמי, שכולל שלושה טיפולים תרופתיים: ביניהם תרופות שבמקור נועדו לטיפול במלריה ובאבולה. הטיפול עשוי להילחם בדלקת ופועל נגד הטפיל, והחוקרים מלאי תקווה שמה שעבד נגד נגיפים אחרים – יכול לעבוד גם הפעם. בניסוי עתידים להיכלל מאות חולים, והאישור – אם יגיע – ייקח לפחות שלושה חודשים.
750,000 הורדות ביממה לאפליקציה מבריטניה שנלחמת בקורונה – יישומון לדיווח עצמי עוקב אחר תסמיני הנגיף אצל חולים, ועשוי להתריע היכן מתרחשות התפרצויות או איך לטפל בנדבקים. האפליקציה מבקשת מכם לדווח על סימפטומים שקיימים בגוף ובשיתוף פעולה עם משרד הבריאות – להיות עם היד על הדופק, גם מרחוק. גם בזמנים אלה, בהם הצוותים הרפואים מגבירים את המאמצים לטפל בכל חולה וחולה, בבריטניה גייסו למאבק הזה גם את הציבור – האפליקציה הפכה לוויראלית והיא השלישית הפופולרית ביותר בממלכה המאוחדת בימים אלה, שאלון יומי דומה צריך לומר הושק גם בישראל.
אחד החששות הגדולים ביותר שלנו בימי הקורונה הוא על גורלם של הקשישים: ההורים שלנו, סבתא וסבא שלנו – האנשים שגידלו אותנו, שבנו את המדינה. בין שלל המעשים הטובים שעושים למען בני הגיל השלישי, מצאנו את אלון דגן וצוות גיבורי העל שלו, שמכינים להם אוכל חם לארוחות שישי ומחלקים לקשישים ברחבי הארץ.
ועכשיו קצת מוזיקה, כמו כולנו בערך, גם ההרכב הקולי "תו תקן" נמצא בימים אלה בבידוד, ומסתבר שגם דברים טובים יכולים לצאת מסגר בבית. אז שימו לב לגרסת הקורונה של חברי הלהקה, איש איש בביתו, לשיר שכנראה מתאים מאד לימים אלה - "צל כבד" של אריק סיני.
השיר "צל כבד" בביצוע ההרכב הקולי "תו תקן" - צולם כשכולם בביתם בבידוד: