"בהתחלה בכלל לא התגעגעתי לכדורגל", אמר רובן והוסיף: "אבל אז היה שלב בו החל לדגדג לי לחזור. היו לי מחשבות כמו 'היי, אולי אני רוצה לשחק קצת שוב".
"מדי פעם יש לי הרגשה כזאת. בטח כעת כשהקורונה משפיעה וזה זמן מוזר לכולם בלי כדורגל. אולי זה משהו שתמיד נשאר שם. אני ספורטאי בליבי בסך הכל", סיכם רובן.
רובן, אחד מגדולי הכדורגלנים ההולנדים בכל הזמנים, הבקיע 209 שערים ובישל 158 אחרים ב-602 משחקים רשמיים בקריירת המועדונים שלו. במדי נבחרת הולנד הופיע 96 פעמים וכבש 37 שערים.
רובן שיחק בעשור האחרון בבאיירן מינכן, שאליה הגיע ב-2009 מריאל מדריד. ב-198 הופעות במדי הבווארים כבש 98 שערים. הוא זכה עם באיירן בשמונה אליפויות גרמניה, חמישה גביעים, ארבעה תארי סופרקאפ גרמני ובליגת האלופות ב-2013. בגמר הצ'מפיונס ב-2013, ב-1:2 מול דורטמונד, כבש את שער הניצחון בדקה ה-89 ובכך נפטר מתדמית הלוזר שדבקה בו.