גיורא פרי, שנאשם ברצח אשתו אסתר אהרונוביץ' ז"ל, פנה לבית המשפט בבקשה להשתחרר למעצר בית עם פיקוח אלקטרוני לפני משפטו. בני משפחתה של המנוחה, המשמשים כעדי תביעה בתיק, חוששים שבקשתו תאושר.
על פי כתב האישום, בתקופה שקדמה לרצח החלה אהרונוביץ' בנקיטת צעדים נגד פרי על רקע סכסוך כספי. ב־3 בנובמבר האחרון יצא שליח ממשרדו של עורך דין שטיפל בעניינם של השניים למסור לפרי, רופא במקצועו, הזמנה לדיון בבית המשפט. באותו היום, עת שהו בני הזוג בבית, נטל פרי את האקדח שברשותו, ירה לעבר אשתו חמישה כדורים, הותיר אותה להתבוסס בדמה וניסה לשים קץ לחייו.
אתמול, כחצי שנה לאחר הרצח המזעזע, קבע שופט בית המשפט המחוזי בבאר־שבע, נאסר אבו־טהה, כי בקשתו של פרי להשתחרר למעצר בית תיבחן בעוד שבועיים לאחר קבלת תסקיר מבחן.
"המשפחה במצב קשה נפשית ורגשית, ומזועזעת בגלל הבקשה המפתיעה שהגיש הנאשם", אמרה סוזי שלו, עורכת הדין של משפחת אהרונוביץ', "זו בקשה נדירה ולא מובן למה השופט אישר לו לקבל תזכיר שירות מבחן ולא דחה אותה על הסף. המשפחה, ובמיוחד הבת מעיין, מאוד חוששים".
עו"ד אהרון רוזה שמייצג את פרי טען כי הוא אינו מסוכן ולכן הבקשה לחלופת מעצר עם פיקוח אלקטרוני היא לגיטימית: "ביקשנו חלופת מעצר, רצינית, הולמת, בירושלים. בהשגחה של אנשים מבוגרים שלא קשורים משפחתית או בדרך אחרת לנאשם. הוא אדם מבוגר".