אך במהלך החגיגות, לפחות אחד המתמודדים "עבר את הגבול", לדברי גורמים בהפקה. "בכפר הנופש הייתה מאפרה ועליה מין חפץ שדומה לאיבר מין גברי", הם מעידים. לפי תיאור הדברים, אחד המתמודדים "קשר את זה סביב גופו והצמיד את ה'איבר' לאחת המתמודדות שעמדה לפניו. היא זזה הצידה בפתאומיות ולא הבינה מה קורה". עוד מספרים שם כי שתי מתמודדות שהיו עדות לאירוע הבינו מיד את חומרת המעשה וביקשו להרגיע אותה: "הן אמרו לה לא לדאוג, ושהן כאן בשבילה". שלושה אנשים הקשורים לתוכנית אישרו ל-ynet את פרטי האירוע החריג.
לפחות אחת מהעדות לאירוע דיווחה על כך להפקת התוכנית, אך לא ברור מה עשו שם עם עדותה והאם פעלו מול המתמודד. "היא ניסתה להקים מהומה בעקבות האירוע, אולם בשל היעדר תלונה של המתמודדת שהייתה מעורבת בתקרית - האירוע לא צף", מספר גורם אחר. "אי אפשר להכריח בן אדם להתלונן. המתמודדת הזאת כנראה לא רצתה לעורר מהומה". גורם בהפקה אישר ל-ynet את קיום האירוע.
מטעם המתמודדת לא נמסרה תגובה.
המתמודד מסר בתגובה: "לא היה כל אירוע חריג".
מהפקת הישרדות נמסר: "האירוע נבדק וטופל היטב מיד עם ידיעתו על ידי חברת ההפקה, יחד עם כל הנוגעים בדבר. בתום הבדיקה התברר כי לא היה אירוע חריג כפי שמתואר בכתבה זו".