עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
הקצין הבכיר של המחלקה ללוחמה בטרור של כוחות הביטחון הבריטיים, ניל באסו, ציין כי לפי שעה המניע המדויק למעשה אינו ידוע. לפי דיווחים בבריטניה, גם הרקע הנפשי של הדוקר נבדק. בלשים המתמחים בחקירות לוחמה בטרור קיבלו לידיהם את החקירה. ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון אמר אחר הצהריים כי הוא מזועזע מהפיגוע ונגעל ממנו, והדגיש בעצמו כי מדובר במעשה טרור. בעקבות הפיגוע אמר ג'ונסון כי אם יתברר שיש צורך בשינוי חוקים כדי למנוע הישנות של פיגועים כאלה, ממשלתו לא תהסס לערוך שינויים כאלה.
רדינג, עיר שבה גרים כ-200 אלף תושבים, שוכנת כ-64 קילומטרים ממערב ללונדון, והפיגוע בה התרחש בערב קיץ חמים, כשההסרה של רבות מהגבלות הקורונה אפשרה לתושבים לצאת לטייל ולהתרועע זה עם זה.
בריטניה, נזכיר, ספגה בשנים האחרונות שורה של מתקפות טרור, רובן מידי מחבלים שהזדהו עם ארגון הטרור האיסלאמיסטי דאעש. בפיגוע הקטלני ביותר, ב-2017, רצח מחבל מתאבד 22 בני אדם בהופעה של הזמרת אריאנה גרנדה במנצ'סטר. באותה השנה אירעו שני פיגועי דקירה קטלניים בלונדון.בכמה מהפיגועים שפקדו את בריטניה בשנים האחרונות המחבלים היו אנשים מוכרים למשטרה. בנובמבר האחרון נרצחו בלונדון שני בני אדם על-ידי מחבל ששוחרר רק מעט לפני כן מהכלא שבו ישב בגין עבירות טרור. בפברואר נפצעו בלונדון שני בני אדם כשנדקרו על-ידי מחבל שגם הוא ישב בכלא בגין עבירות טרור ושוחרר רק זמן קצר לפני כן.