"אחי הוא הסיבה שבגללה בחרתי לבוא לתחרות מלכת היופי", סיפרה תהילה לוי בראיון הראשון שלה ל"לאשה" מיד אחרי הזכייה בתואר מלכת היופי 2020. "הייתי רוצה לנצל את הבמה כדי לקדם את הזכויות והמודעות לילדים אוטיסטים".
אמרה, וקיימה: על שער גיליון "לאשה" החדש מופיעים תהילה, חיילת בת 19 המתגוררת ברמלה, ואחיה הצעיר אורי, שנמצא על הספקטרום האוטיסטי. מאחורי השער עומד מסר שחשוב לתהילה להעביר: "יש אנשים שלא יודעים מה זה אוטיזם ולמה ילדים אוטיסטים מתנהגים בצורה מסוימת. אולי אם אנשים יותר יידעו ויבינו, הם יידעו איך להתנהג מולם".
אורי (10) אובחן בגיל שנה כאוטיסט. "כשאמרו לנו מה האבחנה בכינו כולנו", מספרת תהילה, "באותו רגע חיבקנו אותו ואמרנו שתמיד נהיה שם בשבילו". הילה מספרת כי הקשר בינה לבין אחיה הוא מיוחד וכי תמיד הייתה לצידו בשביל לסייע: "אני מאוד מחוברת אליו ואוהבת אותו".
חשוב לה להסביר לאנשים על אורי ועל אוטיזם. "כשאורי רוצה לשחק עם ילד אחר הוא פשוט שואל – 'אתה יכול לשחק איתי? אתה רוצה להיות חבר שלי?' הוא ממש ישיר ולפעמים קצת אגרסיבי בפניותיו. היה רגע בגינת המשחקים שאמא של ילד אמרה לי – 'שהילד שאיתך לא יתקרב לילד שלי, אני לא יודעת מה יש לו'. אמרתי לה – את חושבת שזה מידבק? את צריכה להתבייש בעצמך. היא שתקה. לא היה לה מה להגיד. בדרך הביתה בכיתי. כאב לי. באותו יום אמרתי – אני רוצה לעשות משהו למען אחי ולמען ילדים אחרים במצבו".
רוצים מינוי ל"לאשה"? חייגו 2990*