הרכב של שלושה שופטי בג"ץ דן היום (ג') בעתירתו של אביחי סבן, בן 18, שצה"ל מסרב לגייסו עד שיספר את שיערו הארוך. סבן, אשר עובד כדוגמן, טוען כי שערותיו הן חלק מגופו והוא אינו יכול להיפרד מהן.
"שמונה שנים אני מאריך את השיער. אני לא זוכר את עצמי עם שיער קצר, ואני לא חושב שאני צריך להסתפר בשביל לשרת בצה"ל", טען סבן, "אני לא אהיה חייל פחות טוב, או יותר טוב, עם שיער קצר".
הדיון בעתירה היה אחד הדיונים המשעשעים ביותר שהתנהלו באחרונה בבית המשפט העליון. "אנחנו רוצים שלא יפגעו בשערות של העותר. להתנפל על מישהו במספריים זו עבירה פלילית שנקראת תקיפה", אמר עורך דינו של סבן, יורם פיי, והורה למרשו להסתובב ולהראות לשופטים את מחלפות ראשו.
השופט יעקב טירקל דימה את העותר ל"שמשון הגיבור", אך ציין: "בצבא צריך משמעת. מחר יבוא חייל אחר ויגיד 'אני חפץ ללכת עם חצאית'. גם אנשי המילואים נראים כפראי אדם. אני אומר לכם שאם הייתי קצין משמעת בצה"ל, הייתי מטפל גם בזה".
השופט אליהו מצא שאל את נציגת המדינה, עורכת הדין דינה זילבר, במה שונה שיער ראשו של חייל משיער הזקן אותו מותר לגדל. "מדוע פה הנורמה שונה?", הקשה. זילבר אמרה בתגובה כי במקרה של בעיה רפואית (כמו צלקת, למשל) יסכים צה"ל לגייס חייל עם שיער ארוך.
לפיכך, הציע השופט טירקל פתרון לבעיה הסבוכה: סבן יביא אישור רפואי שיעיד על פגיעה נפשית שתיגרם לו מגזיזת שיערו, ובעזרת הפטור הרפואי יגויס לצה"ל, מבלי שיהיה צורך לשנות את הנהלים בצבא.
נציגו של העותר לא התלהב מהפתרון הזה, ואמר כי אינו רואה כל סיבה לכך שמרשו ייאלץ להצהיר על בעיה נפשית. בתום הדיון הורה בג"ץ למדינה לנמק תוך 45 יום מדוע לא תגייס חייל שמסרב להסתפר.
סבן היה אמור להתגייס בעוד שבועיים, אך בינתיים נדחה גיוסו עד לאחר שתוכרע העתירה.