קוקטייל: לונדון בפתח–תקווה

None

None עודכן: 30.08.21, 00:15

לונדון אמנם סגורה בפנינו כעת, אבל רמזים עבים לבירה הבריטית ניתן למצוא באופן מפתיע דווקא במקום חדש שנפתח לפני שבועות אחדים על גבול פתח־תקווה־גבעת־שמואל. זהו בייקר סלון, בר קוקטיילים עם עיצוב ואווירה שמרפררים ללונדון של שנות ה־20, כולל מוזיקת ג'אז ו־R&B, ברמנים לבושים בקפידה, כורסאות עור, שולחנות ובר עץ מהגוני ואקססוריז רבים, שלוקטו במשך שנים בשוקי יד שנייה בלונדון. כמעט כל פינה משדרת — אם מסובך לנו להגיע לחו"ל, הנה חו"ל ליד הבית.

 

לפני האוכל, העניין פה הוא הקוקטיילים, שמעורבבים ומוגשים בהקפדה יתרה. התפריט נבנה על ידי בעלי האימפריאל הנחשב, ובו תמציות שנרקחות במקום ומשקאות אלכוהוליים ממותגים. Penicillin, למשל, הוא ערבוב של וויסקי גלנמורנג'י, לימון, דבש וסירופ ג'ינג'ר; Tequilo Sault מכיל טקילה אספולון, קוואנטרו, אגסים וסירופ פסיפלורה; ואילו Clover Club מבוס על ג'ין טנקרי, סירופ תותים ביתי, וניל מדגסקר ולימון. מחירי הקוקטיילים: 42־48 שקל.

 

נדמה כי האוכל בסלון נועד ללוות את האלכוהול, ולא להפך. אבל המגמה המתוחכמת נמשכת גם בתפריט, למשל רוטולו תפוח אדמה – ביצה עלומה בטמפורה, תרד ובצל מקורמל, ורוטב הולנדז (52 שקל); סיגר דגים, עלי בצק שעוטפים מלית דג, עשבי תיבול, לימון, שאלוטס (56 שקל); ובשביל הטאץ' הלונדוני גם פיש אנד צ'יפס כהלכתו — דג ים בטמפורה, צ'יפס תוצרת בית ורוטב איולי שום (82 שקל).

 

מי שקצת יותר רעב, יגלה עניין באגף הפיצות המיוחדות, כמו פיצה ביאנקה (מוצרלה, קרם פרש, כמהין, פרמז'ן); פיצה patate dolci (מוצרלה, קרם בטטה, בצל מקורמל, ברי פקאן, פסטו ובצל ירוק); או פיצה ים תיכונית (מוצרלה, עגבניות לחות, פטה, בצל סגול ובזיליקום). מחירי הפיצות נעים סביב 60 שקל.

 

למקום הסימפתי אחראי השף קונדיטור עידן מימון, המתפעל בהצלחה את הדרימרי הסמוכה — מאפייה שקנתה לה קהל אוהדים אדוק. / תהל בלומנפלד

 

בייקר סלון, הסיבים 49 פתח־תקווה, 03-9503330, ראשון־חמישי מ־19:00 ועד אחרון הלקוחות, שבת – מצאת השבת ועד אחרון הלקוחות, כשר בהשגחת הרבנות גבעת־שמואל

 
פורסם לראשונה 26.08.21, 18:40