נעלי ספורט: כמה אתם מוכנים לשלם על שם?

נעלי הספורט מקבלות את השראתן מכוכבי האולימפיאדה והאן-בי-איי; היצרנים מקווים שהשמות המפורסמים יצדיקו את המחירים הגבוהים, שמגיעים השנה ל-800 שקל

נורית ארד עודכן: 28.03.01, 09:53

בכל פעם שהאצן מייקל ג'ונסון עולה על המסלול האולימפי עם נעלי הזהב שלו, ומיליוני צופים ברחבי העולם עוצרים את נשימתם - יצרניות נעלי הספורט מקבלות השראה. הספורטאים האולימפיים מובילים את ענף נעלי הספורט ומכתיבים במידה רבה את האופנה לשנה הנוכחית.

הבשורה בתחום נעלי הספורט לקיץ 2001 היא הצבעוניות: השחור-לבן נזנח לטובת צבעים בולטים כמו אדום, צהוב וטורקיז. מגמה נוספת של השנה האחרונה היא הערבוב המוחלט בין נעלי ספורט ונעלי נוחות, שנראות השנה ספורטיביות לחלוטין ואף משתמשות באותן טכנולוגיות ייצור, כולל חיתוכי לייזר.

כל הטכנולוגיה, הצבעוניות והאופנתיות גובים מחירים גבוהים מאוד מהצרכנים, והשנה נוסקים מחירי נעלי הספורט עד 800 שקל.

 

הצעות ומחירים

 

ריבוק משיקה נעל כדורסל חדשה, שעוצבה ותוכננה עבור כוכב האן-בי-איי אלן אייברסון. נעלי אייברסון ננעלות ברכיסה כפולה בשרוכים מוסתרים, הן עשויות מעור ובעקב הנעל יש הטבעה של דיוקנו של הכוכב. המידות 50-41 והמחיר - 599 שקל.

לנשים מציגה ריבוק את נעלי אינסטרקטור-2 די-אמ-אקס. הנעליים כסופות, עם רפידה מחומר פלסטי מוקצף, שלדברי החברה פותח בסוכנות החלל האמריקנית נאס"א. המידות 41-36 והמחיר 549 שקל.

אוקלי מציעה לקיץ נעליים ספורטיביות במותג פלש-סנדלס וביג-סמוק. לדברי החברה, הנעליים מיוצרות מחומרים שמתייבשים במהירות ומונעים החלקה של כף הרגל. הנעליים בשילוב של עור ובד אלסטי ומשווקות בצבעי אדום, חרדל, כחול ועוד. 499-299 שקל.

סקאל-ספורט קיבלה את הזיכיון הבלעדי לנעלי שוקס של נייקי, המשווקות ב-3 דגמים: ריצה, כדורסל וקרוס-טרייניג. לארץ הגיעו 500 זוגות בלבד. לנשים במידות 41-36 ולגברים 47-41. המחיר: 799 שקל.

אדידס משיקה את נעל הכדורסל קובי, על שם שחקן האן-בי-איי קובי בראיינט. לדברי החברה, 300 זוגות של נעליים שחורות הגיעו לארץ ונמכרו ובימים אלה מגיעים 300 זוגות של נעליים לבנות. 649 שקל.

את נעלי הספורט הד משווקת אטלנטיס-סוכנויות. הד היא חברה אוסטרית המזוהה עם מחבטי טניס והשחקן אנדריי אגסי. מותג הנעליים הוא "אתלטיק", וסוליית הגומי שלהן מורכבת ממאות כדוריות גמישות, מלאות אוויר. המידות 46-36 והמחירים 299-245 שקל.

נעלי הריצה החדשות של אסיקס לאצנים למרחקים ארוכים, ג'ל-קיאנו, מצוידות במנגנון בלימת זעזועים. משקל הנעל 375 גרם והמחיר - 699 שקל.

חברת אם-ג'י-אס עושה קאמבק לנעלי אול-סטאר. הנעליים, להיט של שנות ה-80, ישווקו בישראל במגוון צבעים, בהם אדום, צהוב, כחול, ירוק, ורוד וסגול. דווקא במקרה זה, הצרכנים לא יידרשו לשלם מחירים גבוהים על אופנת הרטרו - הנעליים יימכרו ב-99.90 שקל. המבצע ילווה בקמפיין בעלות של 50 אלף דולר. החברה ייבאה 100 אלף זוגות, והיא גם המאמצת הרשמית של נבחרת ישראל בכדורסל.

חברת אלשרד משווקת נעליים במותגים שונים, בהם אסיקס, פילה, לוטו ורוקפורט. המחירים: 199-119 שקל לילדים ו-599-129 למבוגרים.

 

 
פורסם לראשונה