חברת טמפו סיימה את השנה הגרועה בתולדותיה עם הפסד "שיא" של 25.5 מיליון שקל. במכירות החברה נרשמה בשנת 2000 ירידה של 8.6%, לעומת שנת 99'.
מתוצאותיה הכספיות של החברה עולה, כי טמפו רשמה בשנה שעברה הפסד תפעולי של 29.8 מיליון שקל. זאת לעומת, 382 אלף שקל בשנת 99'. טמפו התחילה את השנה ברגל שמאל. ברבעון הראשון רשמה החברה הפסד של 13.2 מיליון שקל, לעומת רווח של 5 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-1999. זאת, לאחר שנאלצה למחוק השקעות בגין ניסיון החדרה מחודש של פפסי.
שכרו של ז'ק בר, יו"ר טמפו, לא נפגע באופן משמעותי מההרעה בתוצאות והוא הסתכם ב-1.38 מיליון שקל, לעומת 1.44 מיליון שקל ב-99'. עלות שכרו של אמיר בורנשטיין, נכדו של משה בורנשטיין ז"ל ושותף בהסכם השליטה בחברה, הסתכמה בשנה שעברה ב-1.1 מיליון שקל. עלות השכר של המנכ"ל, אלי בירן, הסתכמה ב-1.08 מיליון שקל, כולל הפרשות בגין הודעת פרישה מוקדמת.
מהנהלת טמפו נמסר אתמול, כי הקיטון במכירות התמקד בעיקר במגזר המשקאות הקלים, בין השאר על רקע מדיניות החברה לשנות את תמהיל מכירותיה ולהתמקד במוצרים בעלי רווח גולמי גבוה יותר ובמוצרים ממותגים של החברה. גם ההרעה ברווח התפעולי הוסברה בהשקעות העתק בפפסי.
בטמפו אמרו אתמול, כי היו מעדיפים לשכוח את שנת 2000. נראה כי האור בקצה המנהרה נמצא ברבעון הרביעי של השנה. הרווח הגולמי עלה ברבעון האחרון של 2000 ב-47% - מ-25 מיליון שקל ב-99' ל-37 מיליון שקל. ההפסד התפעולי קטן ב-35%, וירד מ-24 מיליון שקל ל-15 מיליון שקל. ההפסד הנקי קטן מ-15.6 מיליון שקל ברבעון האחרון של 99' ל-10.5 מיליון שקל ברבעון האחרון של 2000.
החברה דיווחה אתמול על ההשקה המוצלחת לדבריה של מותג המים המינרליים סן-בנדטו והשקת המיצים של טרופיקנה. השנה פוצל הניהול בחברה. אלי בירן מונה למנכ"ל פעילות המכירות והלוגיסטיקה. אילקו שוורנגה מונה למנכ"ל פעילויות הייצור והשיווק.