נראה שצריך לשאת עיניים אל צפון אירופה בשביל הדור הבא של הרפתקאות מצוירות איכותיות. אחרי The Longest Journey המעולה מנורבגיה, מגיעה אלינו משוודיה הרפתקה הומוריסטית בשם Gilbert Goodmate, שמחוויות של שחקנים וממשחק בדמו אפשר להמר שהיא לא נופלת באיכותה מ- Curse of Monkey Island, ההרפתקה של לוקאסארטס אליה היא הכי דומה. למעשה, ההומור של Gilbert מוצלח יותר לטעמי מזה של Monkey Island 3.
Gilbert Goodmate היא הרפתקת דו-ממד מצוירת עם ממשק עכבר קלאסי, דומה כאמור ל- Monkey 3 או Discworld 2. הסיפור: הפטריה הקדושה של העיר פאנגוריה, ששימשה אותה בעבר המיתולוגי להבסת המכשף קארן, נגנבה בנסיבות מסתוריות. סבו של גילברט, שתורו היה לשמש המטפל שלה, מואשם בגניבתה, והעונש הוא מוות. גילברט צריך לצאת למסע חיפוש אחרי הפושעים האמיתיים.
Gilbert עתיר דיאלוגים (עם תסריט של כ- 200,000 מילים), דמויות (יותר מ- 50) ופאזלים מבוססי מלאי, לא אלה מהסוג הפסיכוטכני השנוא על חלק מהאנשים. הגרפיקה מצוינת וכנ"ל גם הדיבוב. בהחלט מרגיש כמו משחק חובה לכל אוהבי הקווסטים ההומוריסטיים. הבעיה היחידה היא שלא ידוע לי על אף אחד שמביא אותה לארץ כרגע, כך שמי שרוצה אותה יצטרך להזמין מאנגליה ברגע שהיא יוצאת שם, בחודש הבא (מאי). בינתיים מומלץ לנסות את הדמו בן 40 המגה, אותו ניתן להוריד מאתר המשחק (הקישור בצד).