ועדה ממשלתית לקידום פרויקטים בשיטת ה"פינוי ובינוי" החליטה לאשר 13 פרויקטים חדשים. במסגרת אותם פרויקטים, יפונו 13 מתחמים בהם 1,241 דירות ו- 6,850 מ"ר מסחרי. במגרשים שייתפנו ייבנו 4,591 דירות חדשות וכן 41,760 מ"ר שטחי מסחר ומשרדים חדשים.
פרויקט "התחדשות עירונית" כפי שמכנה אותו הממשלה, או בשמו המוכר "פינוי ובינוי", מופעל מזה כשנה. את הפרויקט מנהלות 18 חברות ניהול שנבחרו במכרז של משרד השיכון והבינוי. המשרד דואג להסרת מכשולים בירוקרטיים ולסיוע לפי קריטריונים.
שיטת פינוי ובינוי מבוססת על פינוי מרצון של תושבי שכונות מצוקה, וזאת תמורת דירות חדשות וגדולות יותר. מדובר לרוב ב"דירות שיכוני עמידר" בנות 2 חדרים, בשטח של פחות מ- 50 מ"ר, שנבנו בשנות ה- 50. לעיתים קרובות מקבלים הדיירים גם תוספת כספית או אף מספר דירות תמורת כל דירה שהם מפנים.
הרעיון שמאחורי שיטה זו הוא התארגנות משותפת, שמאפשרת לתושבי שכונות המצוקה במרכז הארץ להפוך את שכונתם העזובה למגרשי בנייה לוהטים. זאת משום שקרקע לשכונה חדשה במרכז הארץ תמיד תזכה לביקוש ולשווי כספי גבוה.
שני הפרויקטים הגדולים מבין אלו שאושרו היום הם שכונה של 1,200 דירות שתיבנה על הריסות 113 דירות ברמלה, במתחם ששטחו כ- 160 דונם, ופרויקט מסחר ומשרדים ענק, שהיקפו 35 אלף מ"ר, שייבנה לאחר פינוי שוק פרדס כץ.
שאר הפרויקטים יבוצעו בראשון לציון, קריית אונו, בני ברק, בנימינה, וטבריה.
ממשרד השיכון מדווחים על קצב פניות גובר מצד העיריות ברחבי הארץ, הרוצות להיכלל בפרויקט. הקריטריונים קובעים שבפרויקט ישולבו רק שכונות שבהן לכל היותר 500 דירות לפינוי, עם כדאיות כלכלית מוכחת להתחלת הפרויקט.
שר הבינוי והשיכון החדש, בנימין בן אליעזר, אמר היום כי פרויקט הפינוי והבינוי הוא יעד לאומי וכי הוא מתכוון "להטיל את כובד משקלו" להצלחת הפרויקט. השר יביא את הפרויקטים החדשים לאישור הממשלה.