יום הדין של העונה האיטלקית הגיע: רומא מוליכת הטבלה מגיעה לדלה-אלפי, ותשחק נגד יובנטוס (הערב ב-21:00 - ישיר ב-yes) במסגרת המחזור ה-29. הראשונה נגד השניה. משחק העונה האולטימטיבי. כל השאר הופך לזניח, לחסר חשיבות. כל תוצאה שתושג תהיה קריטית, כל גול שיושג יהיה קריטי. טירוף בטורינו.
רק ניצחון
הרומאים מובילים את הטבלה בשש נקודות, כשנותרו עוד שישה מחזורים לסיום. סביר להניח שאם יצאו מדלה-אלפי עם כל הקופה, אפשר יהיה לעבור לשלב הסיכומים. תיקו ישאיר בטורינו הרגשה חמוצה של פיספוס. במקרה של ניצחון, העובדה שרומא מוליכה את הטבלה כבר חודשים תהפוך לבלתי-רלבנטית.
התחזית - מלחמה
כפי שזה נראה, זה לא הולך להיות כדורגל, אלא מלחמה. מהרגע שהשופט ישחרר אוויר במשרוקית, יכנסו 22 השחקנים למצב תודעתי של לוחמי סיירת. את כל מה שהם החזיקו בבטן במהלך העונה, הם צריכים לפוצץ על המגרש. הכל ילך: פאולים גסים, צהובים, אולי אדומים ואולי גם גולים. בכל אופן, מדובר בסוג המשחקים שגם אם נגמרים בתיקו נטול שערים, צפויה חווייה של כדורגל, למרות שגם סיוט זה חוייה.
תותחים במצב אופטימלי
שתי הקבוצות יצטרכו את התותחים הכבדים במצב אופטימלי. גבריאל באטיסטוטה אולי יצטרך לירוק דם כדי לפרוץ את המבצר של הזברות, אבל ביום טוב שום דבר לא עוצר אותו, כך גם את פרנצ'סקו טוטי. מהעבר השני, יובה צריכה להתעודד מחזרתו לחיים של אלסנדרו דל-פיירו.
לא בנויים על תיקו
רומא לא קבוצה שבנויה לשחק על תיקו, אבל דומה שלא תהיה לה ברירה. יובה צפויה להפעיל לחץ אטומי על שערו של אנטוניולי. רומא תצטרך לייצר מצבים התקפיים משלה. אם היא תסתגר, הסכר ייפרץ מתישהו. בטח עם דרדלה של אינזאגי באזור הדקה ה-80.
שאר המשחקים: אינטר - אטלנטה; לאציו - בארי; ורונה - פיורנטינה; פרוג'ה - מילאן; פארמה - נאפולי; ויצ'נזה - רג'ינה.