הסימים הולכים לשחק גולף

מבט ראשון על המשחק SimGolf של סיד מאייר, מתכנן Civilization

אודי יוגב פורסם: 16.05.01, 00:38

ברגע הראשון זה נשמע מוזר, ואולי אמריקאי מדי - משחק של תכנון ופיתוח מועדון גולף? אבל כשחושבים על זה, הקונספט דומה מאוד לזה של משחקים מוצלחים מהעבר כמו משחקי ניהול לונה-פארק (Theme Park, Rollercoaster Tycoon), למשחק ניהול גן החיות שמיקרוסופט מפתחים, Zoo Tycoon, ולא רחוק ממשחקי סים-סיטי פחות אקזוטיים כמו Tropico. שם ה"עסק" זו רפובליקת בננות, כאן זה מועדון גולף. זה שגולף הוא ספורט כמעט לא ידוע בישראל אולי יפריע לכניסה מהירה ל- SimGolf, אבל זה מכשול שאפשר להתגבר עליו בקלות עם קצת ניסיון במשחק.

SimGolf גם עומד ללמוד כמה דברים מ"הסימים", עם שחקני גולף וירטואלים בעלי אופיים אינדיבידואליים שעומדים לפתח רומנים, יריבויות ושאר סיפורים להנאת בעל המועדון הכל רואה. להלן תמצות המשחק:

 

SimGolf

 

תאריך יציאה צפוי: אוקטובר-נובמבר 2001

פלטפורמה: PC

סוג: אסטרטגיה-סים

תת-סוגים:

דומה ל: Zoo Tycoon

מפתחים/משווקים: EA/Firaxis

אתר המשחק: http://www.firaxis.com/simgolf

בקצרה: שיתוף פעולה תכנוני בין Sid Meier ל- Will Wright, שני מעצבי משחקי אסטרטגיה ידועים. עיצוב, בניית והפעלת מועדון גולף, בדומה לגני השעשועים של משחקים כמו Rollercoaster Tycoon ו- Theme Park. צריך לבנות מסלולים מעניינים, שירותים היקפיים לשחקני המועדון, לשכור כוח אדם וכו' ובסופו של דבר, להרוויח מספיק כסף כדי לשכלל את העסק. שחקני גולף קטנים מסתובבים בשטח, משתמשים בשירותי המועדון ומשחקים במסלולים, ומביעים את שביעות או אי שביעות רצונם מהחוויה (ומבקרים/משלמים בהתאם).

תכונות מעניינות:

ארבע סביבות כלליות לבניית המועדון

אינטראקציה עסקית, יריבותית ורומנטית בין שחקני הגולף הוירטואלים. לכל שחקן יש אישיות ורקע משלו, וחיבור בין השחקנים הנכונים מלווה בלספק להם חווית גולף טובה, תקבע אם הם ישמחו לחזור אל המועדון או לא

אפשר לטפח אלוף גולף למועדון, לשפר את יכולותיו ולשלוט בו במשחקים נגד אלופים אחרים ובתחרויות גולף נושאות פרסים

מסלולי גולף מוצלחים במיוחד יאפשרו למועדון לארח תחרויות גולף יוקרתיות בהשתתפות צמרת הגולף

מכיל גם אלמנט של תחרות כנגד מועדון מתחרה